La decisió de Pedro Sánchez
Política 29/04/2024

Prohens, sobre la decisió de Sánchez: "Hem vist un espectacle esperpèntic i irresponsable"

Armengol espera que la "reflexió col·lectiva" dels darrers dies "contribueixi a dignificar la política"

3 min
La presidenta del Govern, Marga Prohens, durant l'acte.

PalmaLa presidenta del Govern, Marga Prohens, ha titllat d'"espectacle esperpèntic i irresponsable" el procés de reflexió que el president espanyol, Pedro Sánchez, va obrir fa cinc dies, motivat pel que considerava una campanya d'assetjament contra la seva dona, Begoña Gómez, mitjançant una denúncia falsa. Després que el cap de l'Executiu hagi decidit continuar en el càrrec, Prohens ha criticat que el socialista parli de "política del fang", quan ella mateixa també l'ha patida, per justificar una actitud irresponsable sense precedents. "Tots hem patit la política del fang i jo sempre la condemnaré, però s'hauria de pensar com i qui comença aquesta política en aquesta política i en aquesta comunitat", ha remarcat, tal com recull Europa Press.

A l'altre cantó, aquest ha estat un matí de celebració a la seu del PSIB, on el passat dissabte es varen concentrar 400 persones per demanar a Sánchez que no dimitís. La presidenta del Congrés, Francina Armengol, ha assegurat que "guanyen la democràcia, el respecte i la dignitat". En una piulada, la secretària general dels socialistes balears ha reivindicat la "reflexió col·lectiva" que ha acompanyat el procés de decisió de cinc dies de Sánchez, motivat pel que considerava una campanya d'assetjament contra la seva dona, Begoña Gómez, mitjançant una denúncia falsa. Armengol s'ha mostrat esperançada que aquesta aturada "contribueixi a dignificar la política": "Pel bé de les institucions, per servir la ciutadania".

Des de Palma, el secretari d'Organització del partit, Cosme Bonet, s'ha expressat en els mateixos termes. Després d'agrair el suport de la "militància socialista" al president, ha reclamat "respecte per l'adversari": "No pots confondre la llibertat d'expressió amb la llibertat de difamació, i no podem acceptar que en política tot valgui", ha dit, parafrasejant el discurs que el mateix Sánchez ha fet aquest matí a la Moncloa. Preguntat sobre si el PSIB ha pogut entrar alguna vegada en aquestes pràctiques, Bonet ha assegurat que potser "alguna vegada s'ha reaccionat fort", però ha insistit que aquesta "mai no ha estat la política" del PSIB. "Qui ha posat un nom d'animal al president del govern no hem estat nosaltres", ha dit en referència al malnom de 'Perro Sanxe' que ambients de la dreta varen donar a Sánchez durant la campanya de les eleccions generals del passat mes de juliol. "Qui s'ha posat a parlar de la fruita no hem estat nosaltres", ha dit en relació amb la frase que la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, va pronunciar durant la investidura de Sánchez. En el mateix sentit, ha instat els partits "que han fet de les comissions del cas Koldo part de la seva campanya electoral" que facin "una reflexió conjunta".

MÉS: "On era el PSOE tots aquests anys?"

"On era el PSOE tots aquests anys?". El líder del grup de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, s'ha fet aquesta pregunta en roda de premsa al Parlament. L'ecosobiranista ha acusat el PSOE de contribuir a la dimissió de l'expresidenta de la Generalitat Valenciana Mònica Oltra i el cessament de l'exdiputat d'Unides Podem, Alberto Rodríguez, afectats per casos judicials. Apesteguia ha reclamant a Sánchez canvis legislatius per "combatre el lawfare". La continuïtat del president espanyol al càrrec era, per a MÉS, una "qüestió circumstancial" que "li era igual: "Del que es tracta és de la democràcia, i no de les persones que ocupen certs càrrecs, i de defensar-nos tots junts".

stats