Política 13/02/2023

Armengol es distancia dels pisos contenidor de Cort: "Hem optat per un altre tipus d'habitatge protegit"

La cap de l'Executiu balear ha agraït "la implicació" de l'Ajuntament de Palma per "pensar mesures que millorin un dels problemes que tenim a totes les Balears"

2 min
Armengol en la roda de premsa d'aquest dilluns

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, s'ha posicionat aquest dilluns sobre la proposta de la regidora de Model de Ciutat de l'Ajuntament de Palma, Neus Truyol, d'habilitar pisos contenidor de manera temporal per a col·lectius amb dificultats per accedir a un habitatge. Armengol ha remarcat que no coneix "amb precisió" la decisió, que està en fase d'estudi, però "el Govern ha optat per un altre tipus d'Habitatges de Protecció Oficial (HPO)". "Hem impulsat la construcció d'HPO, amb concursos que tenen a veure amb garantir l'habitatge o la sostenibilitat ambiental", ha afirmat.

Així i tot, la cap de l'Executiu ha destacat que veu "encertat" que Cort "pensi en mesures per millorar un dels problemes que tenim a totes les Balears". "Agraesc que s'hi impliquin, el que més em preocupa són els ajuntaments sense idees per resoldre el problema o els ajuntaments que no donen sòl públic", ha criticat.

Les paraules d'Armengol se sumen a les declaracions de la portaveu parlamentària adjunta del PSIB, Silvia Cano, que aquest dilluns ha expressat que la iniciativa de Truyol "no és el model d'habitatge del Govern". "El model de les Balears és el d'impulsar la promoció d'habitatge públic", ha destacat.

Els portaveus de MÉS per Mallorca i Unides Podem, Josep Ferrà i Esperança Sans, respectivament, s'han emparat en "la bona experiència" dels països nòrdics i de Barcelona per justificar la proposta. "La valoració de l'Ajuntament de Palma és que pot ser una bona mesura complementària, però no pot resoldre el problema de l'habitatge", ha subratllat Ferrà. "És una qüestió que s'ha de debatre a Cort per veure'n les condicions, però el cas de Barcelona és interessant", s'hi ha sumat Sans.

Cal fer incís en la contrarietat del PSIB quan el mateix batle de Palma, José Hila, és d'aquest color polític. Demanada per quin seria el model del partit, la portaveu socialista ha declarat que "s'haurà de definir en la conferència política" que es durà a terme el pròxim mes de març. "En cap conferència política ni programa del PSOE ha sorgit aquesta idea. No ens tancam a estudiar-ho, però el Govern no està en aquesta línia", ha conclòs Cano.

Des de l'oposició també hi ha hagut crítiques a la proposta de l'Ajuntament de Palma. El portaveu parlamentari d'El Pi, Josep Melià, ha refusat que els mallorquins "visquin en contenidors". "Necessitam polítiques pràctiques, és una infàmia que Son Busquets no tengui una ordenació urbanística després de 15 anys", ha retret. Per la seva banda, la líder de Ciutadans, Patricia Guasp, ha apuntat que Cort "no ha fet res per beneficiar que els joves i les classes mitjanes" accedeixin a un habitatge, i ha censurat que "la darrera ocurrència és que visquin en contenidors".

stats