Societat 10/02/2023

Cort vol habilitar contenidors com a pisos per fer front a la falta d'habitatge a Palma

Es destinarien a joves i persones majors amb dificultats i també a víctimes de la violència masclista

ARA Balears
2 min
Els operaris instal·aven aquest matí els primers contendidors

PalmaL'Ajuntament de Palma vol utilitzar pisos contenidor per fer front a la falta d'habitatge a Ciutat. Segons ha avançat IB3 Notícies i ha confirmat l'ARA Balears, es tracta d'allotjaments que es fabriquen a partir de contenidors marítims reciclats i que es munten en poc temps i no suposen un gran cost econòmic. És un sistema que Barcelona ja empra per fer front a l'emergència de l'habitatge.

Segons ha explicat Cort, la normativa urbanística permetria aquest tipus d'habitatge. Així, el Consistori assenyala que es destinarien a col·lectius que tenen dificultats per accedir a un habitatge digne, com per exemple joves o persones grans. A més, se'n podrien beneficiar víctimes de la violència masclista.

L'Ajuntament ha exposat que aquests pisos es finançaran a partir de la venda de solars a altres barris de Ciutat, entre els quals hi ha Son Vida. En aquest sentit, detalla Cort, en aquests terrenys es poden construir xalets i, per això, sense interès públic. El Consistori apunta que aquest tipus d'habitatges es plantejarien com una solució temporal. Amb tot, no hi ha cap projecte ferm.

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Palma, Neus Truyol, ha considerat "molt interessant" el projecte iniciat a Barcelona, ja que la reutilització de contenidors va en la línia de l'economia circular. A més, la construcció, de caràcter modular, "és més ràpida que la tradicional" i també una mica més econòmica, diu Truyol.

Per part seva, el president del PP de Palma i candidat a la batlia, Jaime Martínez, ha criticat la mesura. Martínez ha manifestat que "l'esquerra vol ficar la gent a viure en barracons o contenidors", i ha assegurat que aquest fet "constata el fracàs de les seves polítiques d'habitatge i és un despropòsit".

Cases prefabricades a Eivissa

Habitatges prefabricats, d'uns cinc metres quadrats, a partir de 6.000 euros per a la "temporada 2023" és una de les ofertes que es poden trobar a la pàgina Segunda Mano Ibiza de Facebook. Es tracta d'un anunci en què es poden veure les imatges d'una estructura metàl·lica que es convertirà en una "casa" prefabricada. És la realitat que es viu l'illa pel que fa a l'habitatge: poca oferta i preus elevadíssims. La descripció de l'anunci s'adreça als "comercials i treballadors" i els promet tenir "la solució d'habitatge a les vostres temporades a Eivissa".

Cal recordar que la instal·lació d'aquest tipus de construccions requereix la corresponent llicència municipal. En el cas que es vulgui ubicar en un terreny de sòl rústic, la parcel·la haurà de disposar d'un mínim de dues quarterades (14.000 m2), és a dir, la mateixa dimensió que es requereix per a un habitatge d'obra (Llei de sòl rústic i Decret llei 9/2020). També cal tenir en compte que qualsevol edificació en sòl rústic està sotmesa a uns requisits estètics i materials.

stats