Política 07/04/2022

Armengol destaca a Brussel·les la creació de llocs de feina indefinits a les Balears per la reforma laboral

El comissari de Treball assegura que utilitzarà la llei turística illenca a les directives europees com a exemple per lligar "la seguretat en l'ocupació amb el món del turisme"

ARA Balears
2 min
El comissari europeu de Treball, Nicolas Schmit, i la presidenta del Govern, Francina Armengol

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha traslladat aquest dijous a la Comissió Europea que la reforma laboral té un efecte positiu en el mercat de treball balear, amb la transformació de contractes temporals en indefinits, en una reunió amb el comissari europeu de Treball i Drets Socials, Nicolas Schmit. "S'està demostrant, i li ha semblat molt interessant, que comunitats autònomes com la nostra tenim el nombre de contractes indefinits més alt de la nostra història", ha detallat Armengol als mitjans a la sortida de la seva trobada amb el comissari.

La cap de l'Executiu ha emfatitzat que "mai havia succeït una transformació de tants contractes temporals en indefinits" com des de l'aprovació de la reforma laboral, i ha coincidit amb Schmit en la necessitat d'apostar per la creació de més ocupació "de qualitat". "Tenim molt clara la lluita contra la precarietat laboral i les polítiques actives de treball per afavorir, sobretot, la inserció laboral dels nostres joves i les persones més vulnerables", ha destacat Armengol.

En una passa més, el comissari de Treball ha assegurat a la presidenta del Govern que utilitzarà la llei turística illenca per lligar "la seguretat en el treball amb el món del turisme", ha apuntat Armengol, sobre una conversa de mecanismes per millorar la seguretat laboral dels treballadors i treballadores en el món del turisme i l'hostaleria. La presidenta del Govern ha explicat a Schmit la intenció de l'Executiu balear d'invertir fons Next Generation en centres integrats de formació professional lligats a l'hostaleria, i ha exposat els programes implementats a través del Fons Social europeu.

Armengol s'ha desplaçat aquesta setmana a Brussel·les per mantenir trobades de feina amb la comissària europea de Transport, Adina Valean, i el mateix Schmit. La presidenta balear ha afegit que Valean li ha detallat els fons als quals les empreses podrien optar en termes "d'adaptació a noves realitats", en la seva reunió d'aquest dimecres, i ha destacat la importància de tenir connexió directa amb els representants de Brussel·les "per poder tenir més informació, no només de la part pública, sinó de la part privada entorn de les empreses que poden optar a fons europeus".

stats