Política 12/04/2022

Armengol demanarà a l'Estat que la llei de benestar animal sigui una "normativa àmplia”

El Pi defensa que la gestió de la caça es faci des del Govern de les Balears

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu de la presidenta del Govern, Francina Armengol, durant un ple del Parlament.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, enviarà aquesta setmana un escrit al govern estatal per demanar-li que la Llei de benestar animal "no sigui un marc bàsic", sinó una "normativa àmplia".

Durant el ple del Parlament celebrat aquest dimarts, i després de ser preguntada per El Pi sobre la gestió de la caça, Armengol ha assegurat que defensarà totes les competències que estan en mans del Govern, no sols la caça, sinó també els animals de companyia, l'agricultura, la ramaderia, la sanitat ambiental i l'ecologia.

A més a més, ha recordat que l'Executiu autonòmic va remetre un informe a l'Estat perquè aclarís si aquesta normativa serà o no de caràcter bàsic. "És bo que l'Estat aposti per una normativa de benestar animal, com seria positiu també que la Comunitat Autònoma de les Balears avançàs en aquest sentit", ha destacat.

El Pi creu que la normativa és "un atac"

Per part seva, el portaveu parlamentari d'El Pi, Josep Melià, ha defensat que la gestió de la caça s'ha de fer des del Govern de les Balears, i no a partir d'una normativa estatal, perquè considera que "és una competència pròpia".

"Tenim una visió positiva de la caça, una eina beneficiosa per a la societat, un instrument de gestió sostenible de la fauna i la biodiversitat", ha manifestat Melià. El portaveu opina que l'avantprojecte de llei de benestar animal és un "atac" al sector per "prohibir o restringir en gran manera" aquesta activitat.

stats