Política 18/06/2021

Armengol fa una crida a les empreses per recuperar treballadors en ERTO i millorar les condicions laborals

El XII Congrés de CCOO reelegeix José Luis García com a secretari general

2 min
Francina Armengol, durant l'acte de clausura del XII Congrés de CCOO

PalmaLa presidenta del Govern ha fet una crida a les empreses perquè recuperin treballadors en ERTO amb la reactivació econòmica i també perquè millorin les condicions laborals de les seves plantilles. Armengol ha participat en l'acte de clausura de XXII Congrés de CCOO Balears, durant el qual s'ha reelegit José Luis García com a secretari general del sindicat. La cap de l'Executiu ha destacat la "determinació" de García durant la pandèmia per defensar els interessos dels treballadors. "José Luis, sense tu no hauria estat possible", li ha dit. Durant la seva intervenció, la presidenta ha tornat a destacar "la força del diàleg social" per protegir el teixit productiu de les Balears.

A més de demanar que es millorin les condicions de treball, Armengol ha recordat que els traballadors de les Illes "han renunciat amb moltes dificultats a increments salarials en benefici de tota la societat". De fet, va ser a la Mesa de diàleg social del 27 de maig quan el Govern, les patronals –CAEB i PIMEM– i els sindicats –UGT i CCOO– varen acordar tornar a augmentar els sous que varen quedar congelats per la pandèmia. Aquest increment beneficiarà els treballadors de l'hostaleria (3,5%) i el comerç (3%), i també del transport discrecional. Ara bé, la Mesa també va recomanar no apujar els salaris dels sectors que sí que els varen incrementar durant el 2020.

José Luis García afronta després d'aquest congrés el seu segon mandat com a secretari general, amb la recuperació de l'ocupació i la transformació del model econòmic com a fites. Quant a la dependència de les Balears respecte del turisme, García també ha fet una crida a la diversificació dins del mateix sector, per no dependre només d'uns pocs mercats emissors, com el britànic, el qual "està condicionant" la recuperació de les Illes.

stats