Política 15/04/2023

Armengol es compromet que les Balears siguin la primera comunitat de l'Estat a "desplegar la llei d'habitatge"

La presidenta del Govern ha afirmat que declararan com a zones tensades "totes aquelles que puguem"

ARA Balears
1 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, s'ha compromès que les Balears siguin la primera comunitat de l'Estat a "desplegar la llei d'habitatge estatal i declarar com a zones tensades totes aquelles que puguem". La secretària general del PSIB ha assegurat que "farem servir tots els instruments que ens doni aquesta llei per garantir habitatge digne a preu digne".

Armengol ha fet aquest anunci en l'acte de presentació de la candidatura socialista al Consell de Formentera, que encapçala Ana Juan, i en el qual també ha anunciat que incrementaran amb incentius propis els incentius que preveu la llei estatal per als propietaris que treguin pisos al mercat de lloguer. "Ho vàrem demanar i ho hem aconseguit", ha dit Armengol, que ha celebrat que s'hagi arribat a un acord per aprovar la primera llei d'habitatge estatal, que permetrà limitar els preus del lloguer "i que les cases siguin per viure-hi i no per especular-hi".

Per altra banda, la líder del PSIB ha aprofitat també per recordar que, aquesta campanya de la renda, més de 400.000 persones a les Illes es podran beneficiar del "paquet de deduccions fiscals més gran de la història de les Balears". Armengol ha contraposat aquesta mesura a les promeses de baixades d'impostos del PP, "que promet des de l'oposició, però que realment puja quan governa".

stats