Política 04/03/2021

Armengol a Casado: "Quan pitjor ho passen els ciutadans, el PP sempre defensa els especuladors"

El dirigent del PP ha qualificat "d'intolerable" l'expropiació temporal d'habitatges buits de grans tenidors

ARA Balears
1 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, arribant al Parlament.

PalmaL'expropiació temporal d'habitatges buits de grans tenidors anunciada pel Govern balear ha provocat reaccions de diferents dirigents polítics, entre ells Pablo Casado, que ha qualificat d'"intolerable" que el PSOE de les Balears "expropiï i atempti contra la propietat privada, la seguretat jurídica i la llibertat individual".

Davant d'aquesta crítica, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha respost i ha retret a Casado que "quan pitjor ho passen els ciutadans, el PP sempre defensa els especuladors i no el dret constitucional a l'habitatge".

La cap de l'Executiu autonòmic ha argumentat que el Govern cedeix pisos de bancs i fons voltor, buits durant anys, a les famílies vulnerables i ha remarcat que "o estàs amb els especuladors o amb la gent". Cal recordar que aquest mateix dimecres el president del PP balear, Biel Company, va assegurar que la mesura és "de l'estil de la Veneçuela chavista", una referència que també han utilitzat mitjans com l'ABC o 13 TV.

Cal tenir en compte que l'expropiació d'ús o cessió d'ús d'habitatges buits de grans tenidors és una de les mesures incloses en la Llei d'habitatge de les Balears aprovada l'estiu del 2018, però fins ara el Govern no l'havia feta servir mai. L'anterior conseller, Marc Pons, no la va arribar a aplicar.

stats