Política 16/05/2023

Armengol anuncia un augment de 100 euros de les deduccions fiscals per a interessos d'hipoteques variables

La candidata del PSIB també es compromet a augmentar els incentius fiscals als propietaris d'habitatges amb un lloguer social

ARA Balears
2 min
La cap de llista del PSIB a les eleccions autonòmiques, Francina Armengol, en el centre de la imatge.

PalmaLa secretària general del PSIB i candidata a la reelecció com a presidenta del Govern, Francina Armengol, ha anunciat aquest dimarts un augment de 100 euros en les deduccions fiscals per a interessos d'hipoteques variables, les quals passaran de 250 euros a 350 euros, segons ha informat Europa Press. Armengol ha comparegut en roda de premsa i ha apuntat que entén "la dificultat de moltes famílies per poder accedir a un habitatge i invertir-hi". "En l'actual declaració de la renda, els ciutadans de les Balears ja es poden deduir 250 euros per interessos d'hipoteques variables. I ara anunciam que augmentam aquesta xifra a 350 euros", ha dit la líder socialista, a més de reiterar el compromís que les Balears seran la primera comunitat autònoma a aplicar la llei estatal d'habitatge.

Armengol ha avançat que, si continua al capdavant del Govern la propera legislatura, una de les primeres accions que durà a terme serà augmentar els incentius fiscals per als propietaris d'habitatges que els lloguin a preus assequibles. La finalitat és que "els petits propietaris de les Balears tinguin impostos zero per fer lloguer social, si se sumen els incentius estatals i els autonòmics".

Ajudes, beques i deduccions per a famílies amb dos fills

D'altra banda, la secretària general socialista ha recordat una altra proposta del seu partit en matèria fiscal: "Les famílies de dos fills i les monoparentals amb un tindran les mateixes ajudes, beques i beneficis fiscals que les famílies nombroses la propera legislatura". Segons Armengol, aquests anuncis "demostren que el Partit Socialista entén la realitat que viuen els ciutadans d'aquesta terra". "Els socialistes som els únics que podem comprometre aquestes ajudes, aquest suport, perquè ho hem demostrat quan hem governat, tant en els moments més difícils de la pandèmia, com el darrer hivern, amb l'escut social de 200 milions d'euros del Govern", ha continuat, La candidata ha remarcat fites com la gratuïtat de l'etapa 2-3 la qual, segons ha detallat, s'estrendrà a tota l'educació infantil la propera legislatura, i les deduccions fiscals "més grans de la història".

stats