Política 13/05/2023

Armengol entra en campanya amb Calviño i es llança al vot dels empresaris i sindicats

"El PSIB ha demostrat que sap gestionar l'economia millor que la dreta", ha afirmat la presidenta del Govern

3 min
Hila, Calviño, Armengol i Cladera aquest dissabte a Palma

PalmaEl PSIB ha iniciat la campanya electoral amb un acte davant tot el teixit empresarial i sindical de les Balears, amb la presència de la vicepresidenta primera del govern espanyol i ministra d'Assumptes Econòmics, Nadia Calviño. La líder socialista, Francina Armengol, ha exhibit la situació econòmica de les Illes per demanar el "vot i suport" als agents socials. "Tenim pactat el pla d'inversions 2030, el nostre full de ruta. Qui pot executar-lo: el que l'ha fet i dialogat o aquells que es varen posar de perfil i varen posar bastons a les rodes perquè no suràssim?", ha demanat Armengol, referint-se als intents del PP de frenar a Brussel·les que Espanya rebés els fons europeus.

Tant Calviño com la candidata socialista han evidenciat bona sintonia i la ministra d'Assumptes Econòmics ha posat en relleu "el lideratge, la visió i l'orgull" d'Armengol. "És molt perseverant, sempre és la primera que vol gestionar ràpidament, la que vol accelerar la transició ecològica. Ha posat les Balears d'exemple de com pujar al tren de l'economia verda i digital", ha afirmat.

La líder socialista ha exhibit la situació econòmica de les Illes per demanar el "vot i suport"

La ministra i la presidenta del Govern han agraït el diàleg social entre patronals i sindicats per aprovar, en el cas de les Illes, el conveni d'hostaleria, el de residències i el de comerç, entre d'altres. La candidata del PSIB ha posat en relleu que "el Govern mai s'ha posat de perfil, ha estat en la negociació per tirar endavant el que necessitau". "Hem demostrat que sabem gestionar l'economia millor que la dreta", ha apuntat. Per això, es necessita un govern "sòlid", i el partit que "millor entén la realitat de les Illes és el PSIB. Deman el vot massiu".

Calviño i Armengol han posat en relleu davant els empresaris la situació econòmica d'Espanya i les Balears

Així com Calviño ha subratllat "la perseverança" d'Armengol, la líder socialista ha agraït que "treballar conjuntament és possible si a l'altre costat hi ha algú que t'escolta". "He governat amb el PP i Pedro Sánchez en el govern espanyol, i la diferència és enorme; abans mai hi havia una resposta favorable per a les Balears", ha assenyalat. En aquest sentit, ha subratllat que, des de l'Estat, s'ha tirat endavant el factor d'insularitat i el règim fiscal, que han completat les quatre potes del Règim Especial de les Balears. A més, ha destacat els efectes de la reforma laboral estatal, que han capgirat els modes de contractació: "S'ha passat d'un 80% de temporals a un 80% d'indefinits". Així i tot, "és una absoluta vergonya, i seria el fracàs més important", que els joves "no puguin tenir les mateixes oportunitats que els pares".

El de Calviño ha estat un discurs molt més en clau estatal. Ha posat damunt la taula diverses dades econòmiques, com el creixement del 3,8% en el primer trimestre i el fet que s'hagin superat els 20,6 milions d'afiliats a la Seguretat Social. No ha deixat passar l'oportunitat de comentar la visita de Sánchez a la Casa Blanca, on ha estat rebut pel president nord-americà, Joe Biden, just en l'inici de la campanya electoral per a les autonòmiques, fet que s'ha interpretat com un cop d'efecte per demostrar "el lideratge" del president del govern espanyol. "Després de la pandèmia, el volcà, la guerra i la inflació, s'ha reduït la desigualtat, hem recuperat els nivells previs a la gran crisi financera del 2008. No tot està resolt, però anam en la bona direcció", ha indicat.

Tant Calviño com la candidata socialista han mostrat bona sintonia

Cladera reclama flexibilitzar les regles fiscals

La presidenta del Consell de Mallorca i candidata a la reelecció, Catalina Cladera, ha reclamat a Calviño en la seva intervenció que "en les negociacions de les regles fiscals s'estableixi una flexibilitat, perquè no podem tenir romanents sense utilitzar". "També necessitam modernitzar l'administració pública, fer-la més àgil, flexible, amb un marc estatal que ens empari", ha demanat. Per la seva banda, el batle de Palma, José Hila, ha agraït que el govern espanyol actual hagi estat "el que més ha invertit en la nostra ciutat", amb la depuradora, la reforma del passeig Marítim, Son Busquets i el tramvia.

A l'acte hi ha assistit la pràctica totalitat del sector empresarial illenc, a més d'UGT i CCOO. Entre ells, les federacions de transport i restauració de la CAEB, el Col·legi d'Economistes, l'Associació d'Industrials i la Federació Hotelera de Mallorca.

stats