Política 20/06/2021

Armengol adverteix que és el moment de "cridar tots els treballadors als llocs de feina"

La presidenta del Govern recorda que "de tenir temporada turística o no en depèn la feina de 200.000 persones a les Balears"

2 min
Francina Armengol aquest diumenge al Claustre Sant Domingo, a Inca.

PalmaLa presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha advertit aquest diumenge durant l'entrega del XX Premi Maria Plaza –lliurat a la vicepresidenta primera de l'executiu espanyol, Carmen Calvo– que "el primer que s'ha de fer és cridar tots els treballadors als seus llocs de feina", en referència a la reactivació econòmica. "En aquests moments de dificultats, els que han estat més generosos han estat els treballadors de les Illes" i per això cal "millorar les seves condicions laborals", ha assegurat Armengol.

La cap de l'Executiu autonòmic ha recordat que "de tenir temporada turística o no en depèn la feina de 200.000 persones de les Balears, moltes de les quals són dones que necessiten la feina per garantir la cohesió de les seves famílies". En aquest sentit, s'ha mostrat optimista: "Estam tenint turistes alemanys, francesos, italians, nòrdics i espanyols. Això vol dir que la gent s'està fiant de nosaltres i això és fonamental".

"Sabiem que havíem de lluitar per un objectiu molt clar. Tenim una situació sanitària que permet tenir una reactivació i ho estam aconseguint. Estam en verd a Europa i som la regió més segura de tota la Mediterrània", ha assenyalat Armengol. La presidenta autonòmica també ha agraït al govern de Pedro Sánchez que hagi entès que "la pandèmia afecta sobretot i de manera més específica els territoris que viuen del turisme".

Així, la dirigent s'ha demanat: "Què hauria estat de nosaltres sense els ERTO (Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació), les ajudes directes a autònoms i empres o l'escut de protecció social?". La socialista ha reivindicat que la població balear "ha demostrat que el més important és cuidar els uns dels altres".

Armengol també ha tingut paraules per a les víctimes de violència masclista: "Hem de lamentar víctimes pel simple fet de ser dones també a la nostra comunitat autònoma". Per lluitar contra aquesta violència, la presidenta ha assegurat que el Govern treballa amb "projectes de coeducació" i ha reconegut "la feina que estan fent el govern d'Espanya i Carmen Calvo", que és "un referent a tot l'Estat".

Dones en lluita

Per la seva banda, la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha agraït "la feina que fa Maria Duran al capdavant de l'IBDona (Institut Balear de la Dona) durant aquests 15 mesos de pandèmia, en què les dones han estat les que pitjor ho han passat". Garrido ha enumerat algunes de les dones que, com Calvo, han rebut el premi Maria Plaza: el col·lectiu de dones de l'hospital Joan March, la infermera honoris causa Rosa Maria Alberdi i la víctima del franquisme Juana Baño.

Finalment, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha exposat dues de les iniciatives que l'executiu insular ha impulsat durant la pandèmia per lluitar contra les conseqüències que han patit especialment les dones. Per una banda, ha destacat el servei que el Consell va posar en marxa amb Metges del Món d'acollida per a les dones en situació de prostitució. Per l'altra, ha recordat la línia de crèdits a projectes d'emprenedoria amb impacte social engegats per dones.

stats