Política 27/04/2022

Ara Més, la nova formació illenca "per tenir veu a Madrid"

El partit aglutina representants progressistes de les quatre illes amb vista a les pròximes eleccions generals

2 min
Lluís Apesteguia

PalmaLa voluntat dels partits regionals de les Balears de tenir una veu pròpia en el Congrés dels Diputats comença a fer les primeres passes. Formacions progressistes de les quatre illes han anunciat aquest dimecres la creació del partit Ara Més per presentar-se a les pròximes eleccions generals. En concret, es farà entre Ara Eivissa, Més per Menorca, MÉS per Mallorca i, de manera independent, l'exdiputada al Parlament balear per Gent per Formentera, Silvia Tur.

D'aquesta manera, representants de les quatre illes han donat peu a la creació d'un partit per assimilar-se a altres formacions de caràcter regional que han aconseguit l'escó a la Cambra Baixa, com Teruel Existe, el Partit Regionalista de Cantàbria o Compromís, del País Valencià. "És fruit de l'acord entre diversos partits i persones independents insularistes i progressistes, amb l'objectiu de dotar les Illes Balears d'una veu representativa i efectiva a Madrid", han explicat des d'Ara Més.

El divendres es produirà la presentació del nou partit a l'Espai SusCultura, amb la participació del coordinador de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia; el seu homònim de MÉS per Menorca, Miquel Àngel Maria, la representant d'Ara Eivissa, Mariví Amengual, i la mateixa Tur, en representació de Formentera.

Aquest mes d'abril ja es va presentar una iniciativa a Palma que reclamava el que han anunciat aquest dimecres forces polítiques de les quatre illes, amb el nom 'Per una candidatura unitària de país al Congrés dels Diputats'. La campanya feta des de la societat civil fou impulsada per Gabriel Barceló Bover, Antoni Bennàssar Moyà, Gabriel Bibiloni, Jordi Caldentey Gorrió, Llorenç Capellà Fornés, Margalida Capellà Fornés, Nicolau Dols Salas, Sebastià Frau Gaià, Joan Guasp Vidal, Isidor Marí Mayans, Guillem Morro Veny, Felip Munar Munar, Maria-Antònia Oliver Cabrer, Climent Picornell Bauzà, Toni-Lluís Reyes i Ivan Solivellas.

stats