Política 22/07/2022

Anticorrupció resoldrà en tres mesos la investigació sobre la vacunació contra el covid-19 dels alts càrrecs

El director, Cristòfol Milán, no ha quantificat el nombre de casos que encara queden per resoldre

ARA Balears
2 min
El director de l'Oficina de Prevenció i Lluita contra la Corrupció a les Balears, Cristòfol Milán.

PalmaEl director de l'Oficina de Prevenció i Lluita contra la Corrupció a les Balears, Cristòfol Milán, ha explicat que la investigació sobre les possibles irregularitats que hi podria haver en la vacunació contra el covid-19 de diferents alts càrrecs polítics es resoldrà en tres mesos. Segons ha informat Europa Press, el director ha assegurat que aquesta investigació encara continua en marxa després que l'anterior caducàs perque es passaren els terminis de tramitació.

Milán ha concretat que el nombre d'alts càrrecs són "molts" i encara ho investiguen. Encara que hi ha casos com el de l'actual directora de l'IMAS, Sofía Alonso, que l'Oficina ja ha arxivat, la recerca sobre la resta d'alts càrrecs de les institucions de les Balears continua. El director no ha quantificat el nombre de casos que encara queden per resoldre, però ha subratllat que l'expedient encara continua obert i, per tant, s'estudien totes les denúncies, "que són moltes", ha afegit.

"No es pot dir ni quants se'n varen demanar, ni quants queden per investigar. Es va demanar a l'IB-Salut la informació sobre la vacunació dels alts càrrecs per saber si s'havien vacunat segons el grup de vacunació que tocava", ha dit. Així mateix, respecte de l'informe de la Conselleria de Salut, l'Oficina Anticorrupció ha insistit que són investigacions "completament independents". "No afecta gens", ha indicat Millán.

Pel que fa a les crítiques sobre la utilitat de l'Oficina, sobretot per part de l'oposició, el director ha remarcat que es va crear per una llei del Parlament i les funcions que té "són més que importants per mantenir-la". En aquest sentit, ha recordat que el seu paper no només és la investigació de la corrupció, sinó que també fan una tasca de prevenció, d'ètica i de formació.

stats