Política 17/06/2022

L'Ajuntament de Palma anul·la l'autorització de Vivas del Pride

La Junta de Govern de Cort s'ha reunit de manera extraordinària aquest divendres per tirar enrere el vistiplau de la regidora

2 min
La regidora de Feminisme, Sonia Vivas, i el batle, José Hila, aquest dilluns a la façana de Cort.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha anul·lat el decret que autoritzava la Palma Pride Week, signat per la regidora Sonia Vivas 30 minuts abans que el batle, José Hila, en formalitzàs la destitució, segons ha informat el Consistori en un comunicat. La Junta de Govern de Cort s'ha reunit aquest divendres migdia de manera extraordinària per aclarir com quedava aquesta qüestió. Si bé l'equip de govern sabia des d'ahir que l'autorització s'havia signat –segons ha pogut saber l'ARA Balears–, en el moment que Hila va comparèixer davant els mitjans encara no en tenia coneixement.

Així, aquest divendres la Junta de Cort ha pres dos acords. Per una banda, deixar sense efecte la declaració d'activitat d'interès públic municipal de l'esdeveniment i, per altra banda, revocar l'autorització de la Palma Pride Week 2022. D'aquesta manera, es demostra que la signatura de Vivas es va fer efectiva, és a dir, es dona per bona. Per això, l'entitat encarregada d'organitzar l'esdeveniment –Ella Global Community– ja ha anunciat que prendrà mesures legals contra el Consistori.

Ara, un dels dubtes que queden sense resoldre és si l'Ajuntament haurà d'indemnitzar l'entitat i, en cas que sí, amb quina quantitat. De moment, els serveis jurídics de Cort es mantenen a l'espera de les mesures que prengui Ella Global Community. En aquest sentit, cal analitzar la despesa que havia fet per tirar endavant l'activitat i la quantitat econòmica que l'Ajuntament ja havia pagat a l'entitat.

Els motius de Cort

Pel que fa als motius que sustenten aquesta decisió, la Junta de Govern defensa, en primer lloc, el "desviament de les circumstàncies que motivaren la declaració d'interès públic i autorització municipal". Així, "l'esdeveniment no està autoritzat i no es pot dur a terme". Segons han detallat, a través d'un comunicat, aquesta decisió s'ha pres tenint en compte que, per una banda, han constatat "un increment no desitjable de la mercantilització de les activitats a dur a terme".

Per altra banda, el Consistori ha al·legat "manifestacions públiques d'entitats representatives del col·lectiu LGTBI" com un altre dels motius de la decisió. Segons la Junta de Govern, aquestes entitats han expressat "el seu malestar respecte d'una desvirtualització, a parer seu, en l'organització de l'esdeveniment pel que fa a les finalitats i objectius que promou el col·lectiu, base de la declaració de l'interès públic municipal".

Així mateix, Cort ha argumentat que "la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB)" també ha mostrat "el seu malestar en determinades manifestacions de representants de l’entitat organitzadora –en referència a les declaracions de Kristin Hansen– en relació a la projecció de l’esdeveniment en el conjunt de l’illa". Finalment, les "queixes per part dels veïnats de Santa Catalina" han estat una altra de les claus, atès que han mostrat "el seu malestar amb aquest esdeveniment a l’Ajuntament".

stats