Societat 11/06/2022

Barri Cívic Santa Catalina rebutja les paraules de Hansen i lamenta que la Pride se celebri a la Feixina

Diferents representants i partits polítics han rebutjat el missatge de Hansen, fins i tot Podem Balears, el partit de Sonia Vivas

ARA Balears
2 min
Madrid s'ha tenyit dels colors de l'arc de Sant Martí. La ciutat s'ha bolcat en el World Pride i l''Orgullo' s'ha convertit en la seva festa major. EFE

PalmaD'ençà que Kristin Hansen, la presidenta de l'organització encarregada de muntar la primera Pride Week per a l'Ajuntament Palma, va fer la roda de premsa aquest divendres per explicar com serà aquest esdeveniment, les crítiques han estat constants. Tant per les paraules de l'organitzadora com per la localització.

Precisament, aquest dissabte l'associació Barri Cívic Santa Catalina ha lamentat que la Pride se celebri a la Feixina. Des de l'entitat han reclamat “respecte” no només per a la “gent de camp”, sinó també per a tots els residents que "haurem de suportar la presència d'entre 7.000 i 10.000 persones a la Feixina i voltants".

Segons han explicat en un comunicat, aquesta celebració suposarà "un increment del soroll i de la brutícia", dues coses que estan "intentant frenar". "Lamentam que un esdeveniment reivindicatiu i tan lloable com és la defensa dels drets del col·lectiu LGTBI acabi sent un perjudici per als veïns que simplement volen descansar i dormir", han dit.

En el comunicat també han rebutjat les declaracions de l'organitzadora de la Setmana de l'Orgull a Palma, que ha manifestat que la celebració és una “oportunitat perquè vingui a Palma gent de camp, que no ha vist mai una dona lesbiana”.

Reaccions polítiques

La presidenta del Govern, Francina Armengol, i el batle de Palma, José Hila, també han rebutjat a través de les xarxes socials el missatge de l'organitzadora del Pride Week de Palma.

Així, Armengol ha reivindicat la feina del col·lectiu LGTBI "als barris, ciutats i pobles". Per part seva, el batle de Ciutat, José Hila, ha assegurat que "no comparteix i lamenta profundament" les declaracions, ja que són "irrespectuoses amb la realitat de la resta de municipis i les necessitats d'habitatge de Palma".

La regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI de l'Ajuntament de Palma, Sonia Vivas, s'ha sumat a les disculpes a través dels mitjans, igual que el seu partit ha mostrat rebuig a les paraules de Hansen a través de Twitter.

Així, el compte de Podem Balears ha piulat que les declaracions "posen de manifest un absolut desconeixement de la realitat balear i un provincianisme que defineix a qui el manifesta". A banda d'això, han assegurat que "el rendiment econòmic no és la finalitat de la celebració del Dia de l'Orgull" i "tampoc manquen a Mallorca persones que vulguin comprar habitatges", en relació amb l'argument que utilitzava l'organitzadora.

Altres polítics hi han dit la seva, com la presidenta del PP balear, Marga Prohens; el coordinador de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, i el president de la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), Toni Salas.

stats