Societat 11/06/2022

L'organitzadora del Pride i Sonia Vivas es disculpen: "Hauria d'haver escollit millor les meves paraules"

Kristin Hansen reconeix que "no es va fer entendre" quan va declarar que els veïns de la Part Forana "no havien vist mai una lesbiana"

ARA Balears
2 min
Kristin Hansen, la presidenta de l'organització encarregada de muntar la primera Pride Week per l'Ajuntament Palma

La presidenta de l'organització que s'encarrega de la primera Pride de Palma, Kristin Hansen, ha demanat disculpes pel missatge que va enviar durant la presentació de l'acte. A través d'un comunicat que ha fet arribar a l'ARA Balears, Hansen lamenta "profundament que no hagi estat capaç de fer-me entendre" i reconeix que "hauria d'haver escollit millor les meves paraules". Igualment, la regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBIQ de l'Ajuntament, Sonia Vivas, també ha "lamentat el malestar que les declaracions han ocasionat".

Així, la fundadora d'Ella Global Community explica que "aquest esdeveniment significa visibilitat, respecte, diversitat i inclusió", i afegeix que "les dones lesbianes volem ser reconegudes en tota la nostra diversitat, tant als grans nuclis urbans com als llocs menys poblats".

En la carta, Hansen assumeix que, "com a resident a Mallorca i fundadora d'Ella, que treballa per garantir la visibilitat, l'empoderament i els drets de les persones LGTBIQ+ i les persones no binàries de tot el món, mai es rebaixaria intencionadament, de cap manera, a cap de nosaltres ni cap sector de la societat". "El meu missatge no va arribar de la manera que pretenia i em disculp sincerament", conclou.

Per part seva, Vivas ha explicat que aquest dissabte dematí ha pogut parlar amb Hansen, que "està trista", i li ha traslladat les seves disculpes. En la mateixa línia, Vivas ha demanat disculpes en nom seu i en el de Hansen, a qui ha defensat perquè "ella tractava de parlar d'estereotips i prejudicis que hi ha sobre la comunitat LGTB" i, a més, ha afegit, "no coneix els mitjans de comunicació ni l'idioma en profunditat perquè és estrangera".

"Lament aquest malestar que les declaracions de Hansen han causat a Mallorca i que són fruit de la seva inexperiència de parlar davant els mitjans de comunicació i de la seva poca perícia per triar les paraules en castellà, perquè aquest no era el missatge que volia llançar en absolut", ha manifestat Vivas.

Finalment, la regidora ha enviat "una abraçada a tothom" a l'espera, ha sentenciat, que "la situació es calmi, perquè ha estat un malentès que en cap cas hauria d'anar més enllà".

stats