Societat 25/04/2022

Palma tindrà la seva 'Pride Week' del 18 al 28 de juny

Enguany la programació és fruit d'una proposta de l'associació Ella Global Community

2 min
Unes 2.500 persones han participat en la manifestació, segons fonts de l’organització.

PalmaPalma tindrà la seva pròpia 'Pride Week' el 2022, que se celebrarà del 18 al 28 de juny, segons ha informat la regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI de l'Ajuntament, Sonia Vivas, aquest dilluns. Aquesta celebració del col·lectiu LGBTI a Ciutat és fruit d'una proposta de l'associació Ella Global Community, que pretén aglutinar totes les maneres de sentir del col·lectiu LGTBIQ.

Així, s'han organitzat diverses activitats de celebració i reivindicació, amb les quals també es pretén mostrar "Palma com una destinació oberta, cosmopolita i tolerant", segons la coordinadora de l'esdeveniment d'Ella, Tania Alves. En la roda de premsa de presentació també ha participat la presidenta d'Ella Global Community, Kristin Hansen i l'activista i expresidenta de l'Associació de Famílies LGTBI, Marta Márquez.

"En aquests deu dies de celebració i reivindicació, que començaran amb una gran festa a la Feixina, hi haurà activitats per a tothom, tant infants com adults", ha indicat Vivas. La regidora ha animat a "utilitzar el potencial de Palma per normalitzar les vides de totes les persones que integren el col·lectiu", especialment en un moment com l'actual "en què el col·lectiu pateix una recessió dels seus drets".

Programació i Dia de l'Orgull

La programació del Palma Pride Week 2022 començarà el 18 de juny a la Feixina i acabarà el 28 de juny. Durant aquests deu dies es faran activitats amb música, art, literatura, conferències, tallers i debats. Entre aquestes, les organitzadores han destacat la del 25 de juny, en què es farà un concert. Cal tenir en compte que la programació encara no s’ha tancat i que es troba “en una fase inicial”, segons han informat. 

El final de la programació de la Pride Week coincidirà amb el Dia de l’Orgull, el 28 de juny. Per a aquesta data està prevista la manifestació organitzada per Ben Amics. Segons ha informat Sonia Vivas, l’Ajuntament donarà suport a la convocatòria i col·laborarà amb l’entitat en el seu programa per a aquesta jornada. 

stats