Política 06/06/2018

Els joves dels pobles més petits de Mallorca es beneficiaran de les ajudes del Consell

La institució destinarà 191 mil euros per als ajuntaments de fins a 15 mil habitants

Ara Balears
1 min
El Consell  recupera les ajudes per als joves de Mallorca

PalmaDesprés de cinc anys, el Consell de Mallorca recupera les subvencions als municipis per promoure accions i serveis destinats als joves de Mallorca.

A través de la Direcció Insular de Joventut del Departament de Desenvolupament Local ha aprovat la convocatòria de subvencions per al suport de serveis i per a accions dirigides a la joventut que desenvolupin els ajuntaments de fins a 15 mil habitants.

Aquestes subvencions tenen l'objectiu de cooperar amb les entitats locals de Mallorca per millorar i mantenir els serveis i les accions municipals de joventut en l'àmbit local. Els municipis podran accedir a les diferents ajudes a partir de la setmana que ve.

Miquel Ensenyat, president del Consell, ha recordat que aquestes ajudes no es donaven des de 2013 i que ara s'han recuperat.

Per la seva banda, el director insular de Joventut, Àlex Segura, ha explicat que la convocatòria cerca afavorir el "desenvolupament de la ciutadania plena de les persones joves i promoure, així, el benefici sociocomunitari que suposa la implantació de les persones joves en el seu context més proper".

Les subvencions van destinades als ajuntaments de l'illa amb una població igual o inferior a 15 mil habitants i a l'entitat local menor de Palmanyola. Així tots els ajuntaments que poden optar a la subvenció rebran un mínim de 4 mil euros i un màxim de 5 mil.

Les accions i despeses subvencionables són: activitats del servei de dinamització i servei d'informació juvenil, les activitats de formació i oci alternatiu, els cursos de monitoratge i direcció de lleure, i les accions, campanyes i projectes en matèria d'igualtat, educació sexual, consum responsable, etc.

Totes aquestes actuacions han d'anar destinades al voltant de 20 mil joves d'edats compreses entre els 14 i 25 anys.

stats