Política 12/09/2022

Aina Calvo: "Les Balears no es plantegen tenir un CIE tot i l'augment d'arribada de migrants dels darrers anys"

La delegada del govern espanyol a les Illes Balears explica que la majoria de persones que arriben són homes joves algerians

2 min
La delegada del govern espanyol a les Balears, Aina Calvo

PalmaLa delegada del govern a les Illes Balears, Aina Calvo, ha assegurat que actualment no hi ha cap possibilitat ni es planteja ni a curt ni a llarg termini que l'Arxipèlag tingui un Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) tot i l'augment de migrants i pasteres registrat els darrers anys. Durant una entrevista al programa Al Dia d'IB3 Ràdio, la delegada ha reconegut que els darrers anys la tendència va en augment, tot i que assegura que tenen totes les instal·lacions i protocols necessaris per atendre i tramitar el retorn dels migrants il·legals que arriben amb pastera a l'Arxipèlag.

Durant la seva intervenció, Aina Calvo ha explicat que des del 2019 cada any ha augmentat en més d'un miler el nombre de persones que arriben en pastera a les costes de l'Arxipèlag, i ha reconegut que els darrers mesos de l'any són el moment en què més immigració il·legal arriba a la Comunitat Autònoma. La delegada ha explicat que la majoria dels migrants que han arribat els darrers anys a l'Arxipèlag són homes joves algerians.

Calvo ha recordat que un cop aquests són interceptats passen a dependències policials i en el cas que hi hagi possibilitat de devolució són retornats al seu país d'origen, però en el cas que no sigui així són posats en llibertat i segueixen la seva trajectòria migratòria, generalment cap a altres països com França o Bèlgica. En aquest sentit, ha recordat que hi ha casos que són identificats com a persones susceptibles de rebre atenció humanitària (dones, menors acompanyats, persones malaltes o que provenen de països amb què Espanya no té acord de devolució) i aquestes persones queden a les Balears. A més, ha recordat que els menors no acompanyats són tutelats per les institucions illenques.

Aquestes declaracions arriben després que aquest cap de setmana hagin arribat 371 persones a les Balears en 22 pasteres. Aquests migrants són a hores d'ara a l'antic quarter de Son Tous, a Palma.

stats