Política 09/12/2020

Armengol, sobre els exmilitars que volen afusellar 26 milions de persones: "El feixisme encara està present"

La presidenta del Govern ha considerat "molt greus" els comentaris del xat

K. O.
1 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, aquest dimecres al ple

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha afirmat aquest dimecres que el contingut del xat de militars retirats que parlava d'afusellar 26 milions d'espanyols demostra que "el feixisme encara està present". Armengol ha dit en el ple del Parlament que es tracta d'un fet "molt greu", i ha defensat que el govern espanyol ha actuat correctament enviant el cas a la Fiscalia.

Armengol també ha comentat que és necessari "deixar bé el bon nom de les forces armades", en resposta a la pregunta formulada per la diputada del Grup Mixt, Sílvia Tur, que ha considerat que els comentaris colpistes es produeixen perquè no es va fer una "transició democràtica" ni una "modernització" de l'exèrcit.

Cal recordar que des del mòbil de membres de la promoció XIX de l'Acadèmia de l'Aire, actualment retirats, es parlava d'"afusellar 26 milions de fills de puta", suposadament en referència a tots aquells ciutadans que donen suport a l'executiu estatal actual.

En aquest sentit, el vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, ha dit als diputats de Vox que "segurament som un dels 26 milions de fills de puta que han de ser afusellats". També ha criticat que el partit d'extrema dreta "aplaudís" els comentaris dels militars retirats, i que diguin que la democràcia està en perill quan "afortunadament no ho està malgrat formacions com la vostra".

stats