Política 10/04/2019

Posar fi a la bretxa salarial i la discriminació en la contractació, propostes d'igualtat del PP

Prohens ha presentat un acte amb la vicesecretària general de comunicació del PP, Marta González, i dones de reconegut prestigi professional

Carles Tudurí
2 min
Acabar amb la bretxa salarial i amb la discriminació en la contracció de la dóna, propostes d'igualtat del PP

PalmaPosar fi a la bretxa salarial entre els homes i les dones en només cinc anys és una de les propostes electorals estrella en matèria d'igualtat presentada pel Partit Popular a Palma, que també assegura que vol combatre la discriminació en la contractació de les dones amb l'anomenat currículum vitae cec.

Aquests són alguns dels compromisos d'aquesta formació donats a conèixer aquest dimecres per la candidata al Congrés per les Illes, Marga Prohens, i la vicesecretària general de Comunicació del PP, Marta González, que han assistit a la taula rodona 'Construint la Igualtat' organitzada pel partit.

Durant aquest acte, Prohens ha presentat diverses professionals de reconegut prestigi, que han parlat de les seves dificultats a l'hora d'afrontar la seva carrera en determinats àmbits. En concret, han participat en l'acte l'acadèmica numerària de la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears Joana Roman, la xef i empresària Maria Salinas i l'exgerent del SUMA 061 Illes Balears Lupe Hidalgo. Biel Company i Mateu Isern han assistit a la taula rodona.

Prohens ha assegurat abans de l'acte que el PP "és l'únic partit que és un valor segur per a les dones i per a la igualtat. No volem que ningú parli per nosaltres. No acceptam lliçons d'igualtat, de conciliació o de protecció a la maternitat absolutament de ningú. Qui ha fet més per la igualtat és el Partit Popular. Això no és una lluita entre homes i dones. Creim que la igualtat la feim junts". També ha recordat que és necessari continuar "obrint camí i rompent el sostre de vidre que tenim".

Marta González ha explicat que l'obligatorietat del currículum cec, en el qual no es detalli ni el sexe ni l'edat del candidat, serà la millor fórmula per posar fi a la discriminació laboral a l'hora d'accedir a un lloc de feina. La candidata popular per la província de la Corunya ha destacat que els fets demostren que "el Partit Popular ha estat el més eficaç a l'hora de plantejar propostes sobre la igualtat" i que aposta per "la igualtat real sense confrontacions".

Polèmica artificial

González ha qualificat de "polèmica artificial" les reaccions que ha generat la proposta de la candidata del PP a la comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, de considerar el "concebut no nascut" com un membre més de la unitat familiar a efectes de sol·licitar plaça escolar o tramitar el títol de família nombrosa. Segons González, no es tracta d'una mesura nova, "ja que algunes comunitats ja l'apliquen".

stats