Política 06/12/2018

Vicent Torres demana en el Dia de la Constitució "no alimentar extremismes"

El president del Consell d'Eivissa ha intervingut en un acte institucional pel 40è aniversari de la Carta Magna

Ara Balears
1 min
Vicent Torres pronunciant el seu discurs a l'acte de la Constitució

PalmaEl president del Consell d'Eivissa, Vicent Torres, ha demanat avui, en el discurs amb motiu del Dia de la Constitució, estar "vigilants i no alimentar extremismes que proposen esborrar els seus principis fonamentals".

L'acte institucional a Eivissa pel 40è aniversari de la Carta Magna s'ha celebrat aquest migdia al Teatre d'Espanya, de Santa Eulàlia amb la presència d'autoritats de totes les institucions de l'illa.

En la intervenció, Torres ha assenyalat que la Constitució és garantia que "ningú no imposarà les seves decisions per sobre de la llei", i s'ha mostrat a favor de la reforma per "ajustar-la a la realitat de la societat espanyola del moment".

Quant als extremismes, el president del Consell ha advertit que volen posar fi als principis constitucionals com la igualtat i la no-discriminació, i a "l'Estat de les autonomies i la institució d'autogovern" d'Eivissa, el Consell Insular.

Per part seva, el director insular de l'Administració General de l'Estat a Eivissa i Formentera, Ramón Roca, ha advocat per reformar la Constitució "amb amplitud de mires" per "aconseguir un nou període de concòrdia i prosperitat".

El batle de Santa Eulària, Vicent Marí, també ha pronunciat un discurs en el qual ha afirmat que "en un moment en què sembla que la crítica pesa més que la defensa constitucional, és bo recordar que per garantir un bon futur no hi ha d'haver oportunismes ni sentiments autoritaris".

A Formentera, en el Dia de la Constitució ha intervingut el president de l'illa, Jaume Ferrer, que ha insistit en la reivindicació històrica d'aconseguir un senador propi per a l'illa mitjançant la reforma de la Carta Magna.

stats