Política 27/04/2018

S’aproven 7 demolicions més i multes per 380.000 euros

Les mesures varen passar ahir pel consell de direcció de l’Agència de Defensa del Territori

J. Ribas/ M. Cifre
2 min
S’aproven 7 demolicions més i multes per 380.000 euros

Palma / PollençaEl consell de direcció de l’Agència de Defensa del Territori de Mallorca (ADT) va aprovar ahir set noves demolicions i quatre multes per un total de 380.000 euros. El màxim òrgan de direcció d’aquest organisme dedicat a la disciplina urbanística es reuneix una vegada al mes i dona compte als grups polítics de les mesures que va prenent l’Agència.

Els set esbucaments que s’hauran de fer corresponen a quatre cases noves i a tres ampliacions d’altres elements, com ara piscines i terrasses. A més de les demolicions, s’han aprovat quatre sancions per a quatre d’aquestes set obres il·legals. El consell de direcció només ha de donar el vistiplau a les multes superiors a 60.000 euros, de manera que les sancions de quantitats més petites no passen per aquest organisme i es tramiten directament. Segons el director de l’Agència, Tomeu Tugores, “les ordres de demolició arriben sempre quan l’obra s’ha fet sense llicència i no s’ha legalitzat després, ja sigui perquè no s’ha sol·licitat la llicència o perquè les obres eren il·legalitzables i s’ha denegat”.

A Pollença, els grups de Junts Avançam, Alternativa i Unió Mollera Pollencina varen aprovar en el ple de dijous vespre que el municipi començàs els tràmits per entrar a formar part de l’Agència de Defensa del Territori i que aquesta assumeixi la inspecció i les sancions en sòl rústic comú, atès que la darrera llei urbanística ja havia atorgat a l’Agència les competències sobre el sòl rústic protegit. De fet, una de les raons de l’equip de govern pollencí per adherir el municipi a l’ADT és precisament evitar els “greuges comparatius” entre els veïns que volguessin fer obres en sòl rústic comú i els que les fessin en sòl rústic protegit. “L’Agència està oberta a qualsevol que ho consideri convenient”, va valorar Tugores.

El consell de direcció de l’Agència també va tramitar l’adhesió d’Esporles, que ja havia estat aprovada en el ple municipal i que ara haurà de ratificar definitivament el ple del Consell de Mallorca, del qual depèn l’ADT. A sa Pobla, en canvi, MÉS pressiona perquè s’aprovi l’adhesió a l’Agència, però hi troba reticències entre els seus socis de govern d’Independents-El Pi.

stats