Política 25/01/2018

Podem i MÉS volen que el Parlament pressioni el govern central per blindar les pensions

Es tracta d'una proposició no de llei per instar Madrid a blindar i millorar les pensions públiques

Jaume Ribas
1 min
El diputat de MÉS, Josep Ferrà, i el de Podem, Carlos Saura, durant la compareixença

PalmaPodem, MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca han presentat aquest dijous una iniciativa conjunta al Parlament balear en defensa d'un sistema públic de pensions. Els tres grups d'esquerres volen unes pensions "garantides, solidàries i universals", i "avançar" en una legislació laboral que "elimini la precarietat" i aconsegueixi disminuir l'atur, de manera que s'incrementarien les cotitzacions.

Es tracta d'una proposició no de llei (PNL) que han donat a conèixer el diputat de Podem, Carlos Saura; el de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà, i la de MÉS per Menorca, Patricia Font. L'objectiu és que el Parlament balear insti el govern estatal a adoptar certes mesures pel que fa al sistema de pensions.

La proposició, que en principi no tindrà el suport dels socialistes quan s'hagi de votar al Parlament, consta de punts diferents. Els partits demanen, per exemple, que l'executiu espanyol "garanteixi la sostenibililtat" del sistema de pensions i que s'estableixi un límit sobre el qual el govern pot gastar cada any de la guardiola de les pensions. També volen, per exemple, que es torni a la jubilació ordinària a 65 anys, que es compensin les pensions entre comunitats –les Balears, per exemple, reben una de les rendes més baixes de l'Estat– i que es revisi el sistema en criteris d'igualtat de gènere.

stats