Política 28/04/2019

Pedro Sánchez, el primer candidat a votar

Els altres candidats a la presidència també han dipositat el seu vot durant la jornada matinal

Ara Balears
3 min
Pedro Sánchez, exerceix el seu dret  en un col·legi de Pozuelo, a Madrid

PalmaPedro Sánchez és el primer candidat a la presidència del govern espanyol a exercir el seu dret a vot. L'actual president espanyol i líder socialista ho ha fet en un col·legi electoral de Pozuelo de Alarcón, a la Comunitat de Madrid.

L'actual president espanyol i candidat del PSOE per al 28-A, Pedro Sánchez, ja ha exercit el seu dret a vot en un col·legi electoral de Pozuelo, una localitat de la Comunitat de Madrid. En declaracions a la sortida del col·legi, Sánchez ha expressat el seu desig que dels comicis en surti un "missatge clar perquè hi hagi una majoria àmplia" que permeti governar amb estabilitat. El líder socialista ha fet una crida a la participació al llarg d'aquesta jornada electoral per tal que s'enviï "un missatge clar i contundent" amb vista al futur d'Espanya.

El candidat de Podem, Pablo Iglesias

Pablo Iglesias

Per la seva banda, el candidat de Podem a la presidència del govern espanyol, Pablo Iglesias, s’ha mostrat esperançat aquest diumenge que la participació a les eleccions serà “molt alta”. “La meva sensació és que a Espanya hi ha una àmplia majoria progressista i quan hi ha participacions altes queda demostrat de manera clara”, ha dit. Iglesias ha fet aquestes declaracions després de votar a les 9.45 h a Galapagar, a Madrid. Unides Podem seguirà la nit electoral al Teatro Goya de Madrid.

El candidat de Ciutadans, Albert Rivera

Albert Rivera

De la mateixa manera, el candidat de Ciutadans, Albert Rivera, s'ha mostrat convençut que aquesta nit, un cop finalitzada la jornada electoral d'aquest 28-A, "s'obrirà una nova etapa política a Espanya". En declaracions als mitjans després d'haver votat en un col·legi de l'Hospitalet de Llobregat, Rivera ha fet una crida a la participació per aconseguir una "Espanya centrada". "Que ningú quedi a casa –ha demanat–; si no votam, tot continuarà igual".

El líder de Ciutadans ha lamentat la situació en què s'ha trobat Inés Arrimadas aquest diumenge al matí, en què una membre de la mesa electoral del col·legi on la candidata per Barcelona votava s'ha negat a donar-li la mà. "Una demòcrata que va guanyar les eleccions a Catalunya davant d'una sectària separatista", ha descrit Rivera, que ha aprofitat per demanar el vot per "canviar aquesta situació" dibuixada per "Torra, Puigdemont i companyia" a Catalunya.

El candidat de Vox, Santiago Abascal

Santiago Abascal

El president de Vox, Santiago Abascal, ha assegurat aquest diumenge que "milions d'espanyols van a votaramb esperança, sense por de res ni de ningú", en unes eleccions que preveu que tindran un "caràcter històric per a Espanya". Així ho ha explicat després de dipositar el seu vot en un col·legi electoral de Madrid, des d'on ha demanat que totes les forces polítiques respectin el resultat.

El candidat del PP, Pablo Casado

Pablo Casado

El candidat del PP a la presidència del govern espanyol, Pablo Casado, ha demanat aquest diumenge d'eleccions generals una "màxima participació" per assegurar un "govern estable" a la Moncloa. Casado, que veu el 28-A com unes "eleccions decisives per al futur d'Espanya", creu que és necessari que d'aquests comicis en surti "un govern estable per evitar legislatures fallides com les viscudes els dos darrers anys". Després d'haver exercit el seu dret a vot en un col·legi electoral de Madrid, el líder popular ha dit que "és fonamental que tots els espanyols hi participin perquè es condicionarà el futur d'Espanya fins al 2023".

Casado s'ha mostrat convençut que "els espanyols estaran a l'altura de les circumstàncies" i ha expressat el seu desig de poder "celebrar bons resultats" del PP aquesta nit.

stats