Política 18/02/2020

El Parlament valida el decret de mesures urgents per al Parc Bit

La norma blinda que el seu ús es destini a empreses de tecnologia i innovació

Ara Balears
2 min
El Parc Bit, en una imatge d'arxiu

PalmaEl ple del Parlament ha validat aquest dimarts per unanimitat el decret de mesures urgents per al Parc Bit, una normativa que blinda que el seu ús es destini principalment a empreses de tecnologia i innovació i que en limita d'altres, com les administratives o comercials.

Malgrat que el decret del Govern ha tingut el suport de tots els partits, no han mancat les crítiques ni la petició de l'oposició per tramitar la norma com a projecte de llei perquè s'hi incloguin esmenes.

El diputat del PP, Sebastià Sagreras, ha assenyalat que la Llei d'urbanisme que l'actual conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, va impulsar l'any 2017 no només va crear inseguretat jurídica, sinó que va obrir les portes a l'especulació dels fons voltor al Parc Bit. "Varen dir que el decret s'ha fet per atreure empreses, però no és per això. És per fer enfora l'especulació negativa. El botxí del Parc Bit va ser Marc Pons", ha dit.

Sagreras ha demanat al Govern quanta "innovació" s'ha perdut al Parc Bit a causa de la Llei d'urbanisme del 2017 i "quantes empreses punteres han invertit fora de les Balears" des de fa dos anys. També ha reclamat que aquesta normativa es tramiti com "una llei" perquè es pugui fer "amb esperit de consens".

D'altra banda, el portaveu de Podem, Alejandro López, ha trobat "alarmant" que una entitat rescatada per la ciutadania com Bankia "hagi fet negoci amb fons voltor" al Parc Bit i ha explicat que la finalitat del decret és que "els propietaris privats del Parc Bit no especulin amb els seus terrenys".

El portaveu de Ciutadans, Marc Pérez-Ribas, també ha reclamat que el decret es tramiti com a llei, i ha qualificat de "nyap legislatiu" que el Govern "corri ara" amb el decret llei després d'haver generat "un buit legislatiu" al Parc Bit. El diputat d'El Pi, Josep Melià, també ha carregat contra el Govern i ha assegurat que arreglar la llei del 2017 amb aquest decret és un "mal sistema".

stats