Política 05/05/2020

El Parlament valida el decret llei de mesures socials urgents per fer front a la crisi del coronavirus

La Cambra ha rebutjat tramitar la normativa com a projecte de llei

Ara Balears
1 min
El ple del Parlament balear. / ISAAC BUJ

PalmaEl Parlament balear ha validat aquest dimarts per unanimitat el decret llei que va aprovar el Govern l'1 d'abril per ampliar el nombre de beneficiaris de la renda social garantida i aplicar altres mesures socials enfront de la crisi del coronavirus, segons ha informat l'agència Efe.

La Cambra ha rebutjat, per 32 vots (els grups de l'esquerra) contra 22 (PP, Vox i El Pi) i 5 abstencions (Ciutadans), tramitar el decret com a projecte de llei, segons ha informat el Parlament. La validació o derogació del decret ha estat el darrer punt de l'ordre del dia de la sessió plenària d'aquest dimarts.

El decret ratificat estén la cobertura de la renda social garantida i en facilita la tramitació per part d'entitats socials que treballen amb persones en risc d'exclusió social. Així mateix, la normativa preveu mesures per reforçar l'assistència als centres de persones grans, flexibilitza i agilita la tramitació d'ajudes al lloguer i preveu actuacions de suport a la investigació sanitària en l'àmbit del covid-19.

stats