Societat 27/04/2020

Gairebé 8.000 persones es beneficien de l'ampliació de la renda social

La Conselleria d'Afers Socials ha invertit 2.100.000 euros en Resoga extraordinària per la covid-19

Elena Navarro
2 min
Es podrà sol·licitar la Resoga extraordinària per covid-19 mentre duri l'estat d'alarma

PalmaUn total de 7.909 persones (3.846 titulars) s'han beneficiat de la primera nòmina de la Renda Social Garantida (Resoga) extraordinària pel covid-19 que la Conselleria d'Afers Socials va aprovar a principi de mes per donar cobertura a aquelles persones que no poden accedir als ajuts del govern estatal. Així ho ha explicat en una roda de premsa aquest dilluns la consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, qui també ha concretat que hi ha moltes famílies beneficiàries d'un sol membre i fins a nou membres.

Per illes, s'han beneficiat d'aquesta primera mensualitat de la renda social extraordinària pel covid-19 un total de 3.092 persones a Mallorca; 188 a Menorca; 413 a Eivissa i 155 a Formentera. Aquesta acció ha suposat una inversió de 2.100.000 euros més, que se sumen als 1.949.000 euros del pressupost de la Resoga ja previst per a aquest mes. "Això vol dir que hem duplicat el que és una nòmina ordinària", ha reblat Santiago. El mes d'abril han rebut la Resoga ordinària 12.387 persones (8.541 titulars).

La consellera ha donat les gràcies als ajuntaments i les entitats del sector social per "una feina extraordinària en un període molt breu". A més, ha recordat que mentre duri l'estat d'alarma es podrà sol·licitar aquesta Resoga extraordinària i ha explicat que el decret d'alarma preveu que es pugui perllongar més enllà de l'estat d'alarma, si així ho sol·licita la Conselleria i ho aprova el Consell de Govern.

Cal recordar que, fins ara, podien demanar l'ajut famílies i persones soles a partir de 45 anys, i ara ho pot fer qualsevol persona a partir de 18 anys. A més, perquè els ciutadans poguessin sol·licitar la Resoga sense sortir de casa, ara basta un certificat d'alguna de les entitats del tercer sector habilitades per l'Executiu –Creu Roja, Càritas, Casal Petit i Metges del Món– per sol·licitar l'ajuda. Així, els treballadors socials dels ajuntaments o de les entitats fan de representants de les famílies.

stats