Política 27/09/2018

El Parlament demana l'equiparació salarial entre els docents balears i canaris

Aquesta pujada de sou fa referència al complement de residència

Ara Balears
1 min
La setmana passada els sindicats i directors d’escola afectats per la retallada de pressupost van posar el crit al cel i la conselleria s’ha mogut durant el cap de setmana.

PalmaEl Parlament ha aprovat la petició d'equiparació salarial en el complement de residència amb els docents de les Illes Canàries. La proposició no de llei presentada pel grup parlamentari El Pi insta el Govern de les Illes Balears a negociar amb el govern espanyol l'equiparació salarial del complement de residència dels docents balears al dels docents canaris.

A més, han demanat que el govern espanyol augmenti la partida de pressupostos per dur a terme l'increment necessari en la partida d'Educació per eliminar, segons la proposició registrada, "la discriminació" que pateixen els docents balears. Finalment també han demanat que aquesta qüestió s'inclogui en el REB o bé en el nou model de finançament autonòmic "per tal que en un futur no depengui dels pressupostos estatals".

Actualment, els docents de Balears reben un complement de residència amb l'objectiu de disminuir el cost de la insularitat. Aquest col·lectiu, no obstant això, sofreix un "greuge comparatiu" respecte dels seus companys de les Canàries, que perceben un complement molt superior per aquest concepte.

El Pi ha posat com a exemple el d'un professor de Secundària que, amb sis anys de residència a Menorca, rep 504 euros mensuals menys que un amb les mateixes condicions de Lanzarote. És a dir, una diferència superior als 6.000 euros anuals.

stats