Política 29/05/2018

Armengol afirma que el Govern avaluarà el projecte de Son Bordoi "d'acord amb l'interès general"

El diputat de Podem Carlos Saura afirma que el seu partit "no vol" el projecte

J. Ribas/efe
1 min
Aquests són els terrenys de Son Bordoi, una Reserva Estratègica de Sòl que el Govern vol urbanitzar.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha afirmat que l'executiu avaluarà el projecte de Son Bordi "d'acord amb l'interès general" i ha dit que les acusacions del GOB, que vinculen els interessos del PSIB i d'exconsellers de Sa Nostra amb aquesta operació immobiliària, són "falses". A més, la presidenta ha afirmat que "només hi ha preocupació per l'habitatge de protecció oficial quan governa l'esquerra". Armengol ha fet aquestes declaracions en resposta a una pregunta de la diputada del Grup Mixt Xelo Huertas, que s'ha mostrat "preocupada" per "l'ètica" del Govern.

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, també s'ha pronunciat sobre aquesta qüestió i ha defensat avui el projecte de construcció d'habitatges de protecció oficial (HPO) a Son Bordoi, al barri del Molinar, de Palma. Pons ha dit al diputat de Podem Carlos Saura que tots els partits que han governat tant al Consolat com a Cort, també l'esquerra, han impulsat el projecte.

Pons ha afirmat que l'actual executiu “analitzarà” aquest projecte d'una nova urbanització al Molinar de Palma “conscient de la situació actual”. De la seva banda, Saura s'ha oposat a la promoció perquè “genera alarma” i hi ha “molts de dubtes i ombres”. El diputat també ha recordat la vinculació del projecte amb Sa Nostra i amb exdirectius de la caixa que són investigats per la justícia.

Carlos Saura ha afirmat que no volia “acusar ningú” i ha explicat que els nous habitatges farien que augmentàs un 25% la població de la barriada del Molinar, amb uns 2.250 nous habitants, l'equivalent de tot el barri de Gènova. “No volem aquest barri i els veïns tampoc”, ha afirmat.

stats