El PSIB considera que els nous pressupostos ja aporten més recursos per Balears

Tot i que encara no s'han detallat les inversions territorials, els socialistes creuen que donen suport a polítiques iniciades pel Govern balear

El senador socialista Francesc  Antich  i el diputat al Congrés Pere Joan Pons han mostrat aquest divendres la seva satisfacció  pel  projecte de pressupostos generals que està negociant el govern de Pedro Sánchez i han destacat que suposa "molts de doblers" per les Illes tot i que encara no s'han detallat les inversions territorials. Els socialistes balears consideren que aquests pressupostos donen suport a mesures impulsades per l'executiu de les Illes mitjançant una aposta per les beques, l'habitatge i altres iniciatives socials.

Pons ha destacat que el projecte suposa un punt d'inflexió sobre els darrers sis anys, ja que s'incrementen les partides per dur a terme mesures com l'eliminació del copagament farmacèutic, la recuperació de la sanitat universal o l'actualització de les pensions. També ha recordat que aquests pressupostos es negociaran de forma paral·lela amb el  REB .

Per la seva banda,  Antich  ha comentat que amb aquests pressupostos es retornen drets als ciutadans després d'anys de moltes dificultats i que consoliden el creixement. " Consideram  que donen resposta a qui més ha sofert les conseqüències de la crisi", ha afegit.

Els dos socialistes han demanat a l'oposició a les Illes que contribueixin en l'elaboració dels comptes estatals oferint propostes i alternatives viables que siguin beneficioses per Balears.

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF