Política 03/09/2018

El PSIB comença el curs criticant la "radicalització" del PP

Els socialistes balears continuen negociant el REB amb el govern d'Espanya i no saben si podrà entrar en vigor l'1 de gener

Jaume Ribas
2 min
La Comissió Executiva del PSIB, reunida aquest dilluns.

PalmaComença un nou curs polític. Els socialistes no han estat menys i aquest dilluns horabaixa han reunit la seva comissió executiva. Després, en roda de premsa, el portaveu del partit, Iago Negueruela, ha explicat els acords, els debats i els posicionaments del partit per encetar aquest mes de setembre.

El portaveu ha explicat que al Partit Socialista estan "preparats per afrontar els reptes de futur que tenim, centrats a treballar en els problemes reals de la ciutadania", tant a les Balears com al govern d'Espanya, on aquest dilluns es compleixen 100 dies del govern de Pedro Sánchez. Negueruela ha destacat "la bona sintonia" del govern espanyol amb l'Executiu balear i ha assegurat que ja es veuen alguns resultats d'aquest "diàleg" entre els socialistes balears i espanyols, com ara "l'aprovació del 75% de descompte per a residents, l'ampliació del Parc Nacional de Cabrera i la protecció del corredor de cetacis". A més a més, Negueruela ha afirmat que "hi ha contactes" per tramitar el Règim Especial (REB), tot i que no ha aclarit si es podrà arribar a l'objectiu autoimposat pel Govern de tenir-lo en vigor l'1 de gener del 2018, tal com li exigeixen el PP i MÉS.

El dirigent socialista també ha dirigit crítiques a l'oposició i, en concret, al Partit Popular, que aquest dilluns ha presentat una proposta per reduir els impostos per un total de 195 milions d'euros, i ha assegurat que la proposta va dirigida a "acabar fent retallades". "El que han d'explicar a la ciutadania és què volen retallar: educació, sanitat, serveis socials...?", ha afirmat Negueruela. Així mateix, el portaveu del PSIB ha atacat l'actitud del PP de Biel Company i Pablo Casado: "Estan més ocupats mirant els seus rivals i amb aquesta cursa electoral per la dreta, radicalitzant el seu discurs i, aquí, a Balears, amb un líder que cada vegada està més desdibuixat, presentant-se un dia com a dreta autèntica i l'altre com a dreta regionalista i fent les propostes de sempre", ha assegurat.

stats