PP i PSOE serien els beneficiats d'una repetició electoral, però continuaria el bloqueig

Una nova enquesta estima que els socialistes podrien guanyar entre 3 i 7 escons, i els populars, de 16 a 20

Una enquesta sobre la intenció del vot publicada aquest dilluns per 'La  Razón'  destaca que una repetició de les eleccions generals suposaria un creixement de diputats per al PP i PSOE, mentre que Ciutadans,  Vox  i  Unides  Podem registrarien importants caigudes. 

El sondeig atribueix al PSOE entre 126 i 130 escons, fet que suposaria un augment d'entre 3 i 7 diputats. La major pujada que preveu el diari conservador seria per al PP, ja que el situaria en una franja de 82-86 representants davant els 66 que té en l'actualitat, un augment de 16-20.

En canvi,  Unides  Podem, segons l'enquesta, pagaria els plats romputs de la fallida investidura, ja que només aconseguiria 31-34 diputats en  comparació  dels 42 que tenia. Això suposaria la tercera caiguda seguida de la formació de Pablo  Iglesias  en unes eleccions generals.

Ciutadans també pagaria el seu posicionament de ni tan sols negociar una  possible  investidura amb el PSOE, ja que passaria dels 57 escons actuals als 50-53 que pronostica l'enquesta.  Vox  registraria també un retrocés, que beneficiaria clarament el PP, perquè dels 24 representants actuals passaria a 17-20.

Tot i els canvis que sofriria la composició del Parlament, el panorama que pronostica l'enquesta no aclariria la situació, perquè l'equilibri entre els blocs d'esquerra i dreta no es resol i el  bloqueig  seria de nou difícil de rompre.

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF