Política 02/05/2020

Noguera reclama que les Balears puguin decidir la desescalada

El coordinador de MÉS per Mallorca creu que la "decisió uniforme" de l'Estat no respecta la realitat climatològica i territorial de les Illes

Ara Balears
1 min
Noguera reclama que les Balears puguin decidir la desescalada

PalmaEl coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, rebutja les mesures presentades pel govern espanyol per afrontar la desescalada del confinament perquè creu que obeeixen a una "decisió uniforme", que no té en compte la realitat territorial de les Illes Balears. Noguera ha demanat en un comunicat de la formació que sigui el Govern, juntament amb els consells insulars, els quei, atenent els paràmetres tècnics i sanitaris establerts a les diferents fases de la desescalada, puguin "adaptar-los a la realitat social i territorial".

El líder ecosobiranista ha explicat que, en el cas de les Illes Balears, la climatologia és un factor a considerar a l'hora de fixar els horaris de sortida, en especial pel que fa als infants. "No és el mateix sortir a les 5 del capvespre a Mallorca que en altres territoris. Pensam, a més, que aquesta franja tampoc és la més adequada. S'acosta l'estiu i cada dia fa més calor, hauríem de poder decidir i replantejar-nos si les hores fixades són les més adients perquè els infants surtin al carrer", ha dit.

Així mateix, el coordinador de la formació ecosobiranista reclama canvis per poder distingir entre municipis i nuclis de població a l'hora de fixar les franges per sortir a passejar o practicar esport. "Entenem que hauria de ser per nuclis de població separats i no per municipis. A Mallorca tenim molts d'exemples de municipis formats per més d'un nucli urbà, separats físicament, que no superen els 5.000 habitants; en canvi, tots junts sí que ho fan". Així, es queixa que la norma que dicta l'Estat una altra vegada no té en compte la realitat administrativa de Mallorca.

stats