Política 19/02/2018

Miquel Ensenyat, disposat a liderar MÉS: “No em fan por unes primàries”

El president del Consell de Mallorca cercarà el consens intern i, si no l'aconsegueix, s'enfrontarà a la consellera de Serveis Socials, Fina Santiago

Jaume Ribas
2 min
Miquel Ensenyat: “PP i Cs tenen por que Mallorca es contagiï del procés català”

PalmaEl president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, ha confirmat avui la seva voluntat d'encapçalar la candidatura de MÉS per Mallorca a la presidència del Govern de les Illes Balears. “Estic disposat a fer un pas”, ha dit, alhora que s'ha mostrat convençut que pot “arribar a un sector més ampli" que la vicepresidenta del Govern, Bel Busquets, i la consellera de Serveis Socials, Fina Santiago.

Ensenyat creu que el seu pas “ha de servir per sumar” i ha manifestat que no es tracta d'una “confrontació ideològica” amb Santiago ni d'una lluita dels dos partits que conformen MÉS per Mallorca, el PSM i Iniciativa. “PSM i Iniciativa són noms que s'han d'esborrar; els partits s'han de dissoldre i hem d'anar cap a MÉS”, ha declarat.

Ensenyat ha instat el partit a “passar pàgina” i cercar un candidat diferent de Fina Santiago que, segons recorda, “ha estat la número dos” de l'exvicepresident i exconseller de Turisme, Biel Barceló. A més, el president del Consell de Mallorca ha convidat el partit a fer “un plantejament pràctic” perquè considera que ell “és qui pot aconseguir més vots”.

La candidatura d'Ensenyat, acollida amb sorpresa

La candidatura de Miquel Ensenyat ha sorprès a bona part dels dirigents de MÉS per Mallorca, que no esperaven de moment cap anunci de candidatura. El portaveu parlamentari de la formació, David Abril, ha recordat que "no hi ha obert cap termini de candidatures, i òbviament quan es convoquin primàries tothom s'hi ha de poder presentar en igualtat de condicions".

Altres dirigents considerats més afins a Ensenyat, com l'exbatle de Manacor, Miquel Oliver, tampoc esperaven l'anunci d'Ensenyat abans de la reunió de l'Executiva i el Consell Polític de MÉS aquest dilluns horabaixa.

stats