Política 12/02/2019

Més de 400 persones es concentren a l'Audiència pel judici contra el Procés

Malgrat que s'han viscut moments de tensió amb la Policia Nacional, la manifestació s'ha desenvolupat sense incidents remarcables

M.llull
1 min

PalmaMés de 400 persones s'han concentrat aquest dimarts davant l'Audiència de Palma en solidaritat amb els polítics catalans que afronten el judici del Procés. La Policia Nacional ha provocat moments de tensió amb els manifestants, quan els ha intentat obligar a desplaçar-se uns metres. A més, un dels agents ha arrabassat un enorme llaç groc que penjava de la porta de l'edifici.

WhatsApp Image 2019-02-12 at 20.15.43

"Llibertat, presos polítics", "No és un delicte, autodeterminació" i "Independència", han estat algunes de les consignes proclamades pels manifestants. Ariadna Suari, del grup de suport al raper Valtònyc, i Pep Planes, de Jubilats per Mallorca i l'Assemblea Sobiranista de Mallorca, han estat els encarregats de llegir el manifest, en presència del president de l'OCB, Josep de Luis.

"Denunciam la manipulació dels mitjans i el cinisme institucional de l'Estat", han dit. "L'autodeterminació és un dret bàsic universal. Declarar delinqüents els que han fet l'impossible perquè la gent pugui exercir-lo és un delicte de lesa humanitat", han continuat.

Els portaveus han anomenat un per un els presos polítics catalans, i també aquells que estan a l'exili. "Fa més d'un any que la tirania espanyola us té segrestats. Tancar a la presó dones i homes plens de raó és ser torturador", han clamat.

La lectura del manifest s'ha hagut d'interrompre quan un dels agents ha aconseguit llevar el llaç groc de la porta i els concentrats li han cridat i xiulat.

stats