Política 10/05/2019

MÉS per Menorca vol una planta per a joves amb trastorns mentals al Verge del Toro

La formació assegura que serà una de les condicions per a una investidura de presidència del Govern balear

Iván Martín
2 min
Josep Castells i Maite Salor tenen clar quines han de ser les prioritats per arribar a futurs acords de govern.

MaóMÉS per Menorca s’ha compromès a destinar una planta de l’antic hospital Verge del Toro de Maó a joves amb trastorns de salut mental. La formació sobiranista va més enllà i assegura que serà una de les condicions per a una hipotètica investidura de presidència del Govern Balear. Així ho ha confirmat el candidat de MÉS per Menorca al Parlament, Josep Castells: “Demanarem que es creï a l’illa un centre per atendre els joves amb trastorns de mentals, que ara mateix han de rebre tractament fora de Menorca. I la petició serà que es dediqui una planta del nou centre sociosanitari del Verge del Toro”.

El partit menorquinista explica que s’ha reunit amb les associacions TEA Menorca, Trastorns de l’Espectre Autista, i l’AFEM, l’associació de malalts mentals, per tractar dels reptes per a la millora d’aquesta patologia a Menorca. Entre aquests, destaquen la manca d’instal·lacions adequades per atendre els joves amb trastorns de conducta o salut mental. Davant la recomanació de l’IB-Salut a les famílies d’ingressar en centres de fora de les Illes, alguns dels quals són de titularitat privada, MÉS per Menorca aposta per una resposta immediata mitjançant la concertació de places en centres d’aquestes característiques, i que sigui l’IB-Salut qui assumeixi les despeses del tractament i l’ingrés hospitalari.

Per la seva banda, la candidata de MÉS per Menorca al Consell, Maite Salord, considera que “hem d’aconseguir una societat cohesionada, saber donar des de l’Administració una atenció adequada a cada persona, i quan parlem de salut mental és necessari que se sumin esforços amb un treball transversal des d’Educació, Serveis Socials i Sanitat”. A banda d’aquesta proposta del Verge del Toro, la formació econacionalista també posa com a condició la concertació immediata de places en centres especialitzats de fora de les Illes quan l’IB-Salut no pugui atendre les demandes.

stats