Política 12/04/2018

Mercedes Garrido desmenteix la paràlisi en els projectes de carreteres

El ple del Consell de Mallorca també ha aprovat la incorporació d'Inca a l'Agència de Defensa del Territori, l'antiga Agència de Disciplina Urbanística

Jaume Ribas
2 min
Mercedes Garrido al Consell de Mallorca. / I. BUJ

PalmaLa consellera de Territori del Consell de Mallorca, la socialista Mercedes Garrido, ha assegurat aquest dijous al ple de la institució insular que "aquest mateix mes" es licitarà el projecte de la carretera Campos-Llucmajor i la variant de Lloseta. A més, ha anunciat que el mes que ve es tancaran els projectes de la variant d'Algaida i la variant del polígon de Santa Maria.

La consellera ha sortit al pas de les crítiques de l'oposició i de les informacions del 'Diario de Mallorca', que asseguraven que les diferències entre els partits del pacte d'esquerres que governa el Consell provoquen que es paralitzin noves inversions viàries, i ha assegurat que no té "cap tipus de problema a l'hora d'aprovar projectes de carreteres".

El portaveu del grup polític d'El Pi, Antoni Pastor, li ha dit a la consellera que "es fien d'ella", però que "no es fien dels seus socis" de MÉS i Podem, que són els dos partits que més qüestionen la construcció de noves carreteres. El portaveu del Partit Popular, Mauricio Rovira, ha assegurat que crear més infraestructures és "necessari per a Mallorca" i ha oferit a la socialista el suport del grup del PP en cas que no disposi dels vots favorables de MÉS i Podem.

Inca, a l'ADT

Així mateix, el ple del Consell de Mallorca d'aquest dijous també ha aprovat l'adhesió de l'Ajuntament d'Inca a l'Agència de Defensa del Territori (ADT), l'antiga Agència de Disciplina Urbanística. Per a Garrido, "és un èxit que els municipis es vagin adherint a l'ADT", mentre que per a Rovira "tan bo és que cada ajuntament controli el sòl rústic com que ho faci el Consell". La proposta s'ha tirat endavant amb els vots a favor de tot l'hemicicle, menys del PP, que s'ha abstingut.

Amb l'adhesió d'Inca, l'ADT ja aplega un total de 22 municipis que cedeixen les competències d'inspecció urbanística en sòl rústic al Consell de Mallorca a través d'aquest organisme. La nova Llei d'urbanisme estableix que és el Departament de Territori del Consell qui gestiona les infraccions en sòl rústic, tot i que no tots els municipis estan adherits a l'Agència i aquests continuen sent els responsables de la inspecció i de recollir les denúncies que es puguin produir.

stats