Política 27/01/2020

Maó demana ajuda al Govern per finançar un col·lector de vuit milions d'euros

Durant els tres darrers anys, l’Ajuntament ha aportat una mitjana de més d’1,4 milions d’euros anuals al cànon de sanejament

Ivan Martin
1 min
El consistori considera que l'executiu autonòmic pot ajudar a la política de recursos hídrics de la ciutat.

MaóL’Ajuntament de Maó ha sol·licitat al Govern balear que assumeixi el finançament del col·lector sud de la xarxa de clavegueram del municipi mitjançant la partida del cànon de sanejament. El cost estimat de l’execució de les obres és de vuit milions d’euros, una quantitat que supera la capacitat inversora de la institució. Durant els tres darrers anys, l’Ajuntament ha aportat una mitjana de més d’1,4 milions d’euros anuals al cànon de sanejament, que el 2018 va recaptar 85 milions d’euros.

Des de l’any 2011, Maó disposa d’un projecte per executar un col·lector que passaria per la zona sud del nucli urbà, assumint els cabals procedents del polígon industrial, Malbúger i Llucmaçanes, que descarregaria en més d'un 50%, el volum que actualment circula per la zona del port. D’aquesta manera, permetria modificar la configuració de la xarxa i facilitaria la transició del sistema unitari cap al separatiu, cosa que possibilitaria la recuperació d’aigües pluvials, així com el retorn de les aigües ja tractades a l’EDAR de Maó- es Castell per a usos urbans.

L’any 2018, la gestió del cànon va permetre que el Govern balear recaptàs un total de 85 milions d’euros. A aquesta quantitat cal afegir-hi el cànon del Castell, que també es veuria beneficiat amb l’execució del projecte. Els darrers quatre anys, l’Ajuntament ha potenciat la conscienciació envers la gestió dels recursos hídrics des d’una visió integradora, orientada a millorar la qualitat i quantitat dels recursos existents als aqüífers.

stats