Política 13/09/2019

MÉS denuncia al Senat la intenció de l'Estat de gestionar l'ampliació de Cabrera

El senador Vicenç Vidal formula una bateria de preguntes perquè Madrid es pronunciï sobre l'estructura paral·lela que vol crear al parc nacional

Ara Balears
1 min
El senador de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal

PalmaEl senador de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, ha denunciat al Senat les intencions del Ministeri per a la Transició Ecològica de crear una administració paral·lela per gestionar l'ampliació del Parc Nacional de Cabrera. Vidal ha traslladat a la Cambra Alta 17 preguntes que "obligaran el govern espanyol a pronunciar-se sobre les intencions d'apartar l'Executiu de les Illes Balears de la gestió de l'ampliació", han explicat els ecosobiranistes aquest divendres mitjançant un comunicat.

Des del Ministeri s'ha argumentat que l'ampliació afecta aigües exteriors i que, per tant, les competències són estatals. No obstant això, Vidal ha assenyalat, seguint el criteri de la Conselleria de Medi Ambient, que "l'ampliació suposa una continuïtat ecològica entre la zona protegida prèviament i la nova incorporació", com avalen els informes intern i extern del Govern balear.

Segons Vidal, "no reconèixer aquesta continuïtat implica el reconeixement de dues àrees diferenciades i dos parcs".

La bateria de preguntes formulades pel senador ecosobiranista "obligarà l'executiu de Pedro Sánchez a respondre i no defugir-ne com fins ara", segons ha assenyalat MÉS. Des de Madrid no varen contestar el requeriment del Govern de les Illes Balears abans d'acudir als tribunals per resoldre aquesta qüestió.

A l'espera d'una solució definitiva, Vidal també vol que des del Ministeri aclareixin les inversions fetes al parc des de la seva ampliació i qüestions relatives al personal. El senador mallorquí ha assenyalat que "és intenció manifesta del Ministeri per a la Transició Ecològica crear una nova plaça de director del parc de Cabrera". La presència d'administracions gestores diferents "romp el principi d'unitat de gestió" i contradiu "l'Acord del Consell de Ministres que pretén una suposada gestió homogènia i efectiva del territori protegit", ha assegurat Vidal.

stats