Publicitat
Publicitat

L'expresident de la Diputació de Castelló Carlos Fabra assegura que no sap si votarà de nou el PP

Sobre el futur del seu successor en la Diputació de Castelló, Javier Moliner, l'expresident ha dit: "Qui és Javier Moliner? No el conec"

L'expresident de la Diputació i del PP de Castelló Carlos Fabra ha assegurat aquest divendres que no sap si votarà el PP en les pròximes eleccions. Fabra ha fet aquestes declaracions als mitjans durant la recepció de Nadal a la Cambra de Comerç de Castelló, institució que abandona deixant el càrrec de secretari general després de ser condemnat a quatre anys de presó per delictes fiscals.

Carlos Fabra ha explicat: "De moment, tinc previst passar Cap d'Any amb els meus néts, jugar alguna partida de golf i dedicar-me a negocis personals compartits amb el meu fill i gaudir de la vida, que crec que tinc dret a gaudir-la", ha dit. Fabra ha assenyalat que ja no és afiliat del PP i que a partir d'ara "he de veure els compromisos que el PP adquireix amb aquesta província, que, de moment, són ben pocs". Sobre el futur del seu successor en la Diputació de Castelló, Javier Moliner, l'expresident ha dit: "Qui és Javier Moliner? No el conec".

L'Audiència de Castelló va condemnar Carlos Fabra a quatre anys de presó per quatre delictes contra la hisenda pública en les declaracions de la renda entre els anys 1999 i 2003. La sentència el va absoldre, però, dels delictes de suborn i tràfic d'influències en relació a l'aprovació de llicències de productes fitosanitàries. Fabra va anunciar recurs davant el Suprem atès que la sentència no és ferma. 

L'antic dirigent del PP de Castelló ha de pagar una multa de 693.000 euros i una indemnització a Hisenda de la mateixa quantitat. La sentència estipula una pena privativa de llibertat de 30 dies per cada multa impagada. Els condemnats també perden la possibilitat d'obtenir subvencions o ajuts públics i el dret a gaudir dels beneficis o incentius fiscals o de la Seguretat Social durant un període de tres anys.

La secretaria general de la Cambra de Comerç de Castelló de la Plana era l'únic càrrec que ocupava Carlos Fabra en l'actualitat. L'expresident de la Diputació de Castelló i antic dirigent del PP a la demarcació també va sol·licitar la baixa voluntària del partit després de conèixer la sentència que el condemnava a presó.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF