POLÈMICA URBANÍSTICA
Política 11/11/2017

Junts per Lô insta El Consell a investigar El xalet de Coia Sugrañes

La polèmica es va generar amb una llicència exprés

Ivan Martín
3 min
Coia Sugrañes creu que ja ha donat explicacions suficients pel que fa al xalet de Sant Jaume.

AlaiorEl Consell Insular de Menorca haurà d’investigar l’activitat, presumiblement irregular, que s’hauria produït en el xalet de la propietat de la batlessa d’Alaior, Coia Sugrañes, a la urbanització de Sant Jaume. Tal com va avançar ahir l’ARA Balears, la també diputada autonòmica i presidenta del Partit Popular de Menorca hauria llogat durant gran part de l’estiu aquest immoble i l’ha comercialitzat a través de diferents portals d’internet, i tot sense la llicència de finals d’obra ni la cèdula d’habitabilitat. A més, en el moment de fer la declaració responsable davant el Consell, Coia Sugrañes era conscient que no disposava d’aquestes dues autoritzacions.

Seguint-ne la pista

La situació del xalet de la batlessa viu un nou capítol, ja que no és la primera vegada que l’immoble se situa en l’eix mediàtic del poble. En aquest sentit, Junts per Lô recorden que “hem estat una mica darrere el tema, des que va obtenir una llicència exprés en noméstres dies, per esquivar l’entrada d’una modificació normativa que hauria anul·lat qualsevol intent d’edificar. A partir d’aquí, només tenim referències que les obres varen anar a un ritme elevat, amb algunes queixes de veïns, fins que vàrem demanar al final de l’estiu l’informe i certificat de final d’obra, que vàrem rebre posteriorment. Aquest informe datava de dia 21 de setembre, la qual cosa vol dir que fins aquella data no era possible que el xalet es llogàs, ja que no podia tenir llicència perquè no disposava de la cèdula d’habitabilitat”. D’altra banda, el partit de l’oposició a Alaior remarca que “amb posterioritat ens hem assabentat que ha estat tot l’estiu llogat, sense llicència turística. Pensam que és el darrer episodi d’un afer que ja va començar molt malament per la llicència exprés, i que, pel que sembla, ha continuat per terrenys enfangats”.

A Junts per Lô confien ara en “un posicionament del Consell Insular de Menorca, perquè és a aquesta administració a la qual pertoca realitzar les investigacions pertinents per tal d’aclarir aquest tema, ja que és la màxima institució a l’illa la que té les competències en turisme”. Elena Costa, directora insular d’Ordenació Turística, assegura que “com a Consell no podem donar informació sobre un expedient privat perquè forma part de la seva privacitat. En el cas que hi hagi alguna anomalia, actuarem”.

Costa diu que “seguim com toca un cas com aquest, de manera ordinària. L’expedient l’obriria Ordenació Turística, que és qui en té les competències. En l’hipotètic cas de constatar alguna irregularitat, en principi s’arxiva i es pot arribar a un expedient sancionador”.

Sugrañes rebutja parlar-ne

L’ARA Balears s’ha posat en contacte amb la batlessa d’Alaior, qui no ha volgut realitzar manifestacions sobre aquesta polèmica. Coia Sugrañes creu que ja ha donat explicacions a bastament referents al xalet de Sant Jaume i ara per ara prefereix callar. De tota manera, la representant del Partit Popular no descarta, en cas que continuïn les acusacions, pronunciar-s’hi.

La batlessa encara està molesta amb l’actitud de l’oposició, a la qual atribueix aquestes notícies que pretenen, a parer de l’equip de govern, crear confusió a la ciutadania. Al mateix temps, cal recordar que Sugrañes va anunciar fa uns dies la seva intenció de querellar-se contra la portaveu de Junts per Lô, Maria Camps, per difamació.

Aquesta tensió permanent a Alaior s’ha accentuat durant els darrers esos arran de l’activitat al xalet de la líder del PP a l’illa.

stats