Política 18/03/2020

El Govern balear reclama a l'Estat que garanteixi l'abastiment d'aliments a les Illes durant l'estat d'alarma

Han demanat a l'executiu espanyol que faci una declaració estratègica de la cadena de distribució des de la Península a tot el comerç del territori insular

Ara Balears
2 min
Les estanteries de Mercadona al Carrer Aragó de Palma

PalmaEl Govern balear ha sol·licitat a l'Estat que dugui a terme les mesures necessàries per garantir l'abastiment d'aliments a les Illes Balears mentre duri l'estat d'alarma pel coronavirus. El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, i el director general de Comerç, Miquel Piñol, s'han reunit aquest dimecres amb la Secretaria d'Estat de Comerç per demanar que es garanteixi el flux d'arribades de vaixells de mercaderies i que es doni màxima prioritat als vaixells que transporten aliments de primera necessitat.

Amb aquesta reclamació, des de la Conselleria es pretén assegurar que el subministrament d'aliments estigui garantit a les nostres illes i que l'ordre de tancament dels ports de les Illes com a mesura per fer front a la crisi provocada pel virus de la Covid-19 només afecti passatgers.

Per aquest motiu, s'ha demanat a l'Estat que faci una declaració estratègica de la cadena de distribució des de la Península a tot el comerç del territori insular. A la mateixa reunió el director general de Comerç, Miquel Piñol, també ha reclamat incloure com a empreses de productes de primera necessitat els tallers mecànics i les ferreteries de les Illes Balears a fi de poder proveir els ciutadans d'articles per a reparacions.

Aquesta reclamació al govern espanyol arriba quatre dies després que el Govern balear, juntament amb la Patronal de les empreses d'alimentació de l'Arxipèlag, garantís l'abastiment d'aliments a les Illes, tot i les restriccions imposades tant pel Govern autonòmic com per l'estatal.

Cal recordar també que durant la jornada d'aquest dimarts, l'Autoritat Portuària de Balears (APB), que gestiona els ports de Palma, Alcúdia, Maó, Eivissa i Formentera, va assegurar que mantindria l'activitat necessària per garantir el proveïment de mercaderies a la població i va remarcar que des de l'entitat s'havien adoptat mesures organitzatives per assegurar el compliment de les funcions bàsiques dels ports per mantenir la circulació de productes de consum.

stats