Política 06/06/2018

El Govern certifica el final de la primera fase de les obres executades al port de Ciutadella

L'executiu autonòmic ha invertit des de principi de legislatura més de deu milions d'euros en les diferents actuacions realitzades i previstes a les instal·lacions portuàries ciutadellenques

Iván Martín
2 min
Responsables de l'Ajuntament de Ciutadella, Consell i Govern han visitat de nou les obres al port antic.

CiutadellaEl conseller balear de Territori, Marc Pons, ha supervisat les obres de millora que s'estan realitzant al port antic de Ciutadella. Un projecte que, en el seu conjunt, representa una inversió de 2,7 milions d'euros. D'acord amb totes les institucions i entitats socials de Ciutadella s'ha decidit reprendre les feines de la segona fase a l'octubre, una vegada finalitzi la temporada turística. A més, el Govern ha complit el calendari, ja que les obres s'han donat per acabades abans de les festes de Sant Joan.

Les obres de la primera fase han consistit a reconstruir i pavimentar la zona de la colàrsega, instal·lar la il·luminació i el mobiliari, construir noves dotacions de serveis, a més de fer millores en les torretes del moll nord i la reforma dels banys públics. Aquestes intervencions han suposat una inversió de 128.000 euros que, se sumen al milió d'euros de les obres d'emergència i als 2,7 milions del Pla de Millora Integral del Port Interior.

Pel que fa a la segona fase, les obres consistiran a millorar el moll de la ribera sud del port. D'aquesta manera, es reconstruirà es tornarà a pavimentar entre el moll i la murada, com una plataforma única, entre d'altres actuacions. També es renovaran les xarxes de serveis i es prepararà el soterrament de les xarxes de baixa tensió i telefonia. D'altra banda, s'eliminarà l'estació de bombeig existent, ja que les residuals s'impulsaran des de l'estació de la colàrsega instal·lada a la primera fase.

Cal recordar que el Govern també està fent millores al port exterior, amb l'adequació dels accessos dels passatgers i la construcció de la passarel·la per facilitar l'embarcament dels usuaris. Ambdues actuacions al port exterior sumen 2,75 milions d'euros. L'esforç inversor aquesta legislatura del Govern amb el port de Ciutadella supera els deu milions d'euros.

stats