Política 06/02/2020

El GOB demana a Ciutadella que reguli el pas de persones pels camins rurals

Els ecologistes han presentat al·legacions al Catàleg de Camins

Ivan Martin
1 min
L'entitat proteccionista considera que cal una regulació per evitar ocasionar danys a la biodiversitat.

MaóEl GOB Menorca ha demanat a l’Ajuntament de Ciutadella que tanqui parcialment alguns camins del terme municipal que són freqüentats per ciutadans. Aquesta petició neix amb l’objectiu de no perjudicar la cria d’espècies animals, i per aquest motiu s'han presentat diverses al·legacions durant el tràmit d’informació pública del Catàleg de Camins Rurals de Ciutadella. En el document es recorda que la legislació i la mateixa Llei de camins disposen que s’ha de respectar el règim jurídic que preveu la normativa ambiental i que s’ha de cercar una gestió sostenible del patrimoni viari que permeti mantenir l'entorn natural i la biodiversitat.

Entre les demandes plantejades, el GOB vol que l’Ajuntament consulti prèviament els departaments oficials que treballen en la protecció d’espècies, així com les entitats d’estudi o conservació del medi, per tal d’identificar els espais que presenten major fragilitat ambiental de l’illa i que es veuen afectats pel trànsit no regulat de persones. A més, sol·liciten, tal com estableix la Llei de camins, el tancament al públic dels accessos on hi hagi biodiversitat que requereix poca presència humana als seus voltants. Això es podria fer mitjançant ordenances municipals o regulacions insulars, i posen com a exemple les vedes de protecció a l’activitat cinegètica o de pesca.

D’altra banda, els ecologistes demanen planificar un programa de senyalització i incentius per conduir la gent cap als itineraris que es vulguin prioritzar, i d’obstacles físics, en aquells que requereixin preservació. Finalment, destaquen la importància de cercar un sistema de gestió activa i real perquè es facin tasques de conservació i control.

stats