Política 30/03/2020

Francina Armengol defensa la necessitat de protegir el personal sanitari

La presidenta del Govern, juntament amb la consellera de Salut, Patrícia Gómez, s'ha reunit amb els representants de clíniques privades balears

Ara Balears
2 min
Francina Armengol durant la reunió amb els representants de les clíniques privades

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha defensat aquest dilluns la necessitat de protegir el personal sanitari i sociosanitari que "s'estan deixant la pell en aquests moments" a causa de la crisi sanitària del coronavirus. Armengol s'ha reunit, juntament amb la consellera de Salut, Patrícia Gómez, per videoconferència amb els representants de clíniques privades de les Balears amb l'objectiu d'analitzar la situació, segons ha informat l'agència Efe.

"Junts treballam per fer possible que hi hagi menys contagiats per covid-19, per atendre els infectats i per poder donar suport a la resta de persones que tenen altres malalties i necessitats sanitàries a les Illes", ha afirmat Armengol. La consellera i la presidenta han acordat amb els responsables de les clíniques "continuar la col·laboració publicoprivada davant la pandèmia".

Durant la reunió s'han explicat les mesures d'ampliació de llits i la situació dels hospitals, i s'ha informat del material sanitari comprat pel Govern, amb set tones que varen arribar diumenge en un vol procedent de la Xina i un altre carregament de 17 tones que ha aterrat aquest dilluns a Son Sant Joan. La presidenta ha detallat que tot el material es destinarà al personal sanitari, als professionals de les residències, a qui faci atenció domiciliària i als que treballen a pisos tutelats. En definitiva, Armengol ha afirmat que aniran a parar a tots els que treballen directament amb persones vulnerables i que tenen el coronavirus o símptomes de la malaltia.

Armengol ha insistit que cal quedar a casa el "major temps possible" i que es respectin les normes de seguretat perquè és el que millor està funcionant per contenir el virus. La presidenta també s'ha dirigit a les famílies dels morts amb coronavirus a les Balears, que ja sumen 37 persones, i ha manifestat que "no estan sols" perquè "estam lluitant tots junts i junts tirarem endavant".

D'altra banda, el Col·legi Oficial d'Infermeria de les Balears (COIBA) ha reclamat aquest dilluns a la Conselleria de Salut del Govern que s'extremin les mesures de protecció per evitar contagis entre els professionals sanitaris, ja que la incidència entre aquest col·lectiu durant la crisi sanitària causada pel coronavirus és "especialment alarmant".

stats