Política 12/07/2019

Francesc Antich serà el comissionat autonòmic de les Balears a Madrid

L'expresident farà un seguiment de les iniciatives de l'Estat que afectin els interessos de les Illes

Maria Llull
1 min
L'expresident del Govern, Francesc Antich

PalmaL'expresident del Govern, Francesc Antich, serà el comissionat autonòmic de les Balears a Madrid, segons la decisió d'aquest divendres del Consell de Govern. Antich representarà l'executiu Balear davant les institucions estatals i col·laborarà en el seguiment de les polítiques que afectin les competències i els interessos de les Illes.

"L'anterior legislatura ja existia aquesta figura, encara que no es va arribar a cobrir", ha explicat aquest divendres la portaveu del Govern i consellera de Presidència, Pilar Costa, qui ha considerat que ara és un bon moment "per rellançar la idea".

El sou d'Antich serà de 58.000 euros, igual que el dels secretaris autonòmics. L'expresident ocuparà una oficina a Madrid que és propietat del Govern balear i que "ha estat tancada durant més de quatre anys", segons ha apuntat Costa. La portaveu també ha explicat que hi haurà 2 o 3 persones treballant en aquesta oficina per ajudar Antich, encara que no tindran la consideració d'alts càrrecs. La durada del càrrec de comissionat serà de 4 anys.

stats