Política 11/07/2018

Forn, Rull i Turull arriben a la presó de Lledoners

Ja no queda cap dirigent independentista empresonat en centres penitenciaris de Madrid

Ara
1 min
Forn, Turull i Rull en una imatge d'arxiu

BarcelonaJoaquim Forn, Josep Rull i Jordi Turull han arribat al voltant de la una del migdia a la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada. El trasllat s'ha fet amb dues furgonetes després que aquest matí els exconsellers hagin passat per la presó de Brians 2. Allà la Guàrdia Civil ha entregat la custòdia als Mossos d'Esquadra.

Els exconsellers han abandonat aquest matí, abans de les nou, la presó aragonesa de Zuera (Saragossa), on han passat la nit. Des de Brians 2 la policia catalana els ha traslladat a la presó de Lledoners, on des de la setmana passada ja hi ha Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

D'aquesta manera, ja no queda cap dirigent independentista empresonat en centres penitenciaris de Madrid. L'arribada a Catalunya de la resta de presos té lloc just l'endemà que el jutge que instrueix la causa, Pablo Llarena, tanqués el sumari de la causa i ordenés la suspensió dels que encara són diputats.

Està previst que el president de la Generalitat, Quim Torra, visiti Forn, Rull i Turull aquest mateix dijous a Lledoners, on a les 19 h hi ha convocada una concentració de l'ANC, Òmnium i l'Associació Catalana pels Drets Civils. Els CDR han començat la jornada aquest matí amb una concentració de benvinguda.

stats