Política 27/06/2019

Fina Santiago, "perplexa" per la decisió de MÉS que ella i Vicenç Vidal no siguin consellers

Els ecosobiranistes tampoc no compten amb Miquel Ensenyat com a senador autonòmic

Ara Balears
3 min
Fina Santiago, "perplexa" per la decisió de MÉS que ella i Vicenç Vidal no siguin consellers

PalmaLa diputada de MÉS per Mallorca i consellera en funcions de Serveis Socials, Fina Santiago, s'ha mostrat "perplexa" aquest dijous per la decisió del seu partit de prescindir d'ella i de Vicenç Vidal per ser consellers en el nou Govern d'esquerres. Segons ha avançat el diari 'Última Hora' i ha pogut confirmar l'ARA Balears, la direcció de MÉS no vol que Santiago i Vidal tornin a ser consellers. L'argument és que aquells que han negociat el pacte no han d'ocupar els càrrecs que han estat en joc.

Però aquest raonament no s'adapta al cas de Vidal, qui no ha participat en l'equip negociador. A més, els ecosobiranistes tampoc no compten amb Miquel Ensenyat perquè ocupi el càrrec de senador autonòmic. Amb tot, hi hauria una altra raó darrere dels que han impulsat aquest moviment: donar espais de visibilitat a futures figures ascendents que garanteixin la projecció de la formació ecosobiranista. MÉS considera que aquestes tres figures ja estan amortitzades i que haurien de donar pas a nous polítics emergents.

Fina Santiago, "perplexa" per la decisió de MÉS que ella i Vicenç Vidal no siguin consellers

"Estam perplexos", ha assegurat Santiago aquest dijous, abans del debat d'investidura de Francina Armengol. "Ho sé des de dimarts i he tingut temps de reflexionar. El criteri que els qui negocien després no tinguin responsabilitats polítiques em sembla un criteri d'ètica política encertat", ha continuat. Malgrat això, Santiago ha considerat que hauria calgut "avisar les persones que han de negociar" i que aquest criteri s'hauria "d'aplicar a tots". De fet, Miquel Gallardo, que ha format part de l'equip negociador, no està descartat per ocupar un càrrec de responsabilitat. A més, Santiago ha recordat que va ser la mateixa executiva la que els va "enviar a negociar" sense dir-los què implicaria.

L'executiva proposarà els càrrecs

La coordinadora de MÉS, Bel Busquets, ha assegurat que la decisió de prescindir de Santiago, Vidal i Ensenyat "no respon a cap qüestionament de com s'ha duit a terme la negociació ni de la feina feta com a consellera" i ha subratllat que Vicenç Vidal no n'ha format part. També ha destacat que "els tres implicats ocupen els llocs per als quals es varen presentar" i ha advertit que "els càrrecs dels ecosobiranistes no venien amb cap nom posat a priori".

L'executiva de MÉS haurà de decidir en les properes hores quins noms proposa per a les conselleries de Medi Ambient i Serveis Socials; la Secretaria autonòmica d'Universitat, Recerca i Política Lingüística i el càrrec de senador autonòmic.

Noguera, en favor de Vidal

Antoni Noguera, en la roda de premsa de presentació dels objectius de cultura de l'Ajuntament de Palma, ha aclarit que no serà conseller ni senador els pròxims quatre anys, i que continuarà al capdavant de la regidoria de Cultura, Educació i Benestar Social de Palma. En la pròxima legislatura, ha avançat que o es presentarà a les primàries per a les eleccions generals o treballarà des de la base del partit per enfortir MÉS.

Pel que fa a la decisió de MÉS de deixar fora de les conselleries Santiago i Vidal, ha opinat que Vidal "ha estat un gran conseller" i "se n'hauria de valorar la continuïtat". De Santiago ha dit que "també és una gran consellera" però "hi ha altres tempos".

stats