Política 13/08/2019

Errejón recorda que els expresidents de Madrid vinculats amb la Púnica també van prometre combatre la corrupció

Vox demana un compromís verbal a PP i Cs per cedir els seus vots a Ayuso

G.a.
2 min
Errejón recorda que els expresidents de Madrid vinculats amb la Púnica també van prometre combatre la corrupció

MadridEl portaveu de Més Madrid a l'Assemblea de Madrid, Íñigo Errejón, ha reconegut aquest dimarts que des de la seva formació s'han pres en broma la "guerra" que la candidata a la presidència de la Comunitat, Isabel Díaz Ayuso, ha anunciat contra la corrupció en el seu discurs d'investidura, i ha recordat que els ho ha sentir dir abans a les expresidentes Esperanza Aguirre i Cristina Cifuentes, entre d'altres, cosa que l'ha fet referir-se a la promesa com a "fórmula".

En declaracions als mitjans a l'Assemblea després de la primera sessió d'investidura d'Ayuso, que es votarà demà, Errejón ha criticat també el discurs per "desganat", cosa que considera que augura una investidura "deslluïda" i "per la porta del darrere".

Per a Errejón, a més, resulta "inquietant" que Ayuso hagi parlat de violència contra les dones i no de violència masclista, una al·lusió que segons ell ha fet "més per acontentar Vox que no pas dirigint-se a les dones maltractades". En aquest sentit, el govern d'Ayuso "neix tocat" pel xantatge del partit d'extrema dreta i "l'ombra" de les acusacions a la candidata popular sobre el suposat tracte de favor d'Avalmadrid, i la seva suposada vinculació amb el cas Púnica.

Pel que fa al PSOE, el portaveu adjunt del partit a l'Assemblea, José Manuel Rodríguez Uribes, ha assegurat que el discurs ha tingut un entusiasme "zero" i ha definit com a "innocència històrica" el fet que Ayuso hi hagi parlat de corrupció, com si el partit no "arrossegués" casos.

Abans, Gabilondo ja s'havia mostrat crític però prudent amb les sospites entorn d'Ayuso, ja que ha recordat que és la llei qui ha de decidir si ha comès irregularitats o no, malgrat que ha recordat que "hi ha informacions bones i completes" sobre això. Tanmateix, ha acusat Més Madrid de voler fer "un monogràfic" sobre el tema.

Pel que fa els aliats d'Ayuso, Rocío Monasterio, líder de Vox, ha dit que només votaran Ayuso "si confirma el seu compromís" amb els 155 punts del programa, un gest que també ha demanat al líder de Cs, Ignacio Aguado. El que serà futur vicepresident ha dit que espera que no hi hagi "cap escletxa de corrupció" al govern d'Ayuso, i s'ha mostrat partidari de tancar Avalmadrid, una institució subvencionada "tacada per possibles trames de corrupció". Avalmadrid va ser l'empresa que va cedir un hipotètic préstec al pare d'Ayuso, que després va escriure directament a l'entitat quan ja era diputada.

stats